"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. január 28., csütörtök

~ PANNA COTTA FERRERO BONBONNAL ~

 

 




 

 



Vendégeim jönnek. Az összes gyerekem a párjukkal... A vacsorára le lett adva a rendelés, a desszert rám lett bízva. Mivel könnyed vacsora lesz, gondoltam egy Panna cotta méltó befejezése lehet a vacsorának. Nem nehéz, nem megterhelő estére, úgy hogy erre esett a választásom. Mivel bonbonokkal állandóan el vagyok látva, nem is volt kérdés, hogy mivel tegyem különlegessé a sima tejszínkrémet. Ferreróval és Nutellával. Remek lett. Jól behűtve fogom tálalni.

 

Hozzávalók 4 személyre: 250 ml tejszín, 300 ml zsíros tej, 2 kanál cukor, 1 kanál por zselatin, 1 csipet só, 3 kanál Nutella, 10 db. Ferrero Rocher, 100 ml. habtejszín, pár szem pirított mogyoró.

 

A tejet és tejszínt lábosba töltjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a csipet sót. Lassan felmelegítjük. A zselatint kb. egy kupica vízben elkeverjük és megvárjuk amíg megduzzad. Ha a tejes keverék felmelegedett, a zselatint elkeverjük benne és megvárjuk amíg elolvad. Lehúzzuk a tűzről. Veszünk 4 desszertes üvegecskét és a tejes keverék felét elosztjuk bennük. Az üvegeket betesszük a mélyhűtőbe kb. 20 percre. Ez alatt megdermednek. A maradék tejes keverékhez adjuk a Nutellát és csomómentesre kikeverjük. Mikor a hűtőben lévők megdermedtek, akkor kanalazzuk rájuk a Nutellás keveréket. Ismét hűtőbe tesszük a desszerteket hogy már együtt dermedjenek meg a rétegek. Mikor így is megdermedtek a kész panna cották, a bonbonokat egy késsel felaprítjuk és elosztjuk a panna cották tetején. A tejszínt felverjük kemény habbá és feldíszítjük vele a desszertek tetejét. Aprított mogyoróval megszórva, hidegen tálaljuk.

 

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése