"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. február 3., szerda

~ HENTESTOKÁNY GOMBÁBÓL ~

 






 


A Chefgomba jóvoltából, kaptam a friss termékükből, hogy készítsek belőle valami finom fogást. Most a barna csiperke gombára esett a választásom. Véleményem szerint, a gomba a legjobb alternatíva arra az esetre, ha a húst akarjuk kiváltani egy ételből. Tökéletesen tud helyettesíteni, legyen az leves, rántott, szószos vagy saláta étel. Mivel kedveljük a szaftos ételeket, arra gondoltam, hogy a hentes tokány pont jó lesz gombából is. És íme, működik. Próbáld ki, ha kedveled a gombákat. 


Hozzávalók 4 személyre: 500 gr. barna csiperke Gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd duci fokhagyma, 2 kanál olaj, 200 gr. füstölt hús vagy húsos szalonna, 2 evőkanál sűrű paradicsomkrém, 1 evőkanál liszt, 1 bögre húsalaplé, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só, őrölt fekete bors, 6-8 savanyú, csemege uborka. Tálaláshoz: vágott petrezselyem, párolt rizs.


A gombát folyóvíz alatt leöblítjük, szárazra töröljük és nagyobb darabokra szeljük. A hagymákat felaprítjuk, a petrezselymet megvágjuk. Egy nagyobb serpenyőbe olajat forrósítunk és a kisebb kockára felaprított füstölt húst/húsos szalonnát félig megsütjük benne. Egy idő után mikor kiengedte a hús a zsírját, hozzáadjuk a hagymákat és tovább sütjük az alapot. Mikor lesült, hozzádobjuk a gombát és fedő nélkül, kevergetve sütjük tovább. Mikor a gomba lepirult és nincs alatta nedvesség, megszórjuk a liszttel és hozzá adjuk a paradicsompürét. Átkeverjük. Felöntjük a húslevessel és felfőzzük vele az egészet. A végén hozzá keverjük a csíkokra felvágott savanyú uborkát. Ezzel már nem főzzük tovább, rászórjuk a vágott petrezselymet. Párolt rizzsel forrón tálaljuk az ételt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése