"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2022. december 9., péntek

~ CSILLOGÓ ÜVEGSÜTI MANDULÁVAL ~

 



















Ilyenkor Karácsony közeledtével, mindig szembejön velem egy különleges recept, amit azon nyomban el kell készítenem. Ezt a cuki keksz receptet a Youtube-on találtam. Persze, hogy megsütöttem. Különleges, egyszerű és bájos a végeredmény. Kiváló kísérő lehet a déltáni kávéhoz, teához vagy forró csokihoz. Szinte alig kell hozzá alapanyag és mégis lesz belőle egy nagy tányérral. Próbáljátok ki, érdemes! 


Hozzávalók a tésztához: 1 nagyobb tojás, 50 gr. puha teavaj, 40 gr. porcukor, 90 gr. liszt. Töltelékhez: 50 gr. puha vaj, 3 evőkanál méz, 3 evőkanál porcukor, 50 gr. szeletelt mandula pehely.


A tésztához a vajat egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a porcukrot. Habverővel habosra keverjük. A tojást felütjük egy tálkába és villával felkeverjük. Három adagban a cukros vajhoz habosítjuk. A lisztet beleszitáljuk és simára kidolgozzuk a masszát. Mikor ezzel megvagyunk, nyomózsákba kanalazzuk a tésztát.




A nyomózsák végét levágjuk, de csak akkorára, hogy kb. hurkapálcika vastagságú tészta jöjjön ki majd belőle. Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd szív alakú formákat nyomunk ki a tésztából.




A töltelékhez tálba tesszük a hozzávalókat, majd villával kikeverjük az egészet. Fél mokkáskanálnyi adagokat teszünk a szívek közepére.




A sütőt előmelegítjük 160 C°- fokra, majd betesszük a kekszeket sülni. Kb. 15 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük meg őket. Nekem 2.5 tepsire lett elég. Sütés után kicsit hűlni hagyjuk, majd szépen leválasztjuk őket a sütőpapírról. Dobozba tesszük és hűvös helyen tároljuk. Kávé, tea, forrócsoki mellé kínáljuk.






1 megjegyzés:

  1. Tyű, de kis helyes sütike! :) Ki fogom próbálni, bár a youtube-on annyi jópofaságot találok én is, hogy nem győzöm rangsorolni, mire mikor kerítsek sort. :D
    Kellemes ünnepi készülődést! ;)

    VálaszTörlés