"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2022. december 26., hétfő

~ CUKKINI TORNYOK KRÉMFEHÉR SAJTTAL ÉS PIRÍTOTT DIÓVAL ~

 

















Egy zseniális köret elem, sültek mellé. Ha szereted a roppanós cukkínit, akkor ezt kóstold meg, mert nagyon finom. Sült húsok mellé, nagyon izgalmas köret. Legyen az kacsasült, egybe karaj, csirke vagy szelet hús, bármi... Adhatsz mellé párolt jázmin rizs, vagy steak burgonya. Olyan ízhatás, amit többször is érezni akarsz majd. Nagyon gyorsan elkészül és látványnak is remek az ünnepi asztalon. Két ünnep között, de akár szilveszterkor is kínálhatod...


Hozzávalók 4 személyre: 2-3 kisebb, de nem egyforma cukkini, 250 gr. krémfehér sajt, 250 gr. natúr vajkrém, esetleg mascarpone, 1 marék dió, ízlés szerint őrölt fehérbors, saslik pálcika.


A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük és a végeit levágva, ujjnyi vastagra felszeleteljük. Egy nagyobb serpenyőt kiolajazunk, majd nagyon forróra felmelegítjük. A forró serpenyőben pillanatok alatt lepirítjuk a cukkinik mindkét oldalát. Inkább maradjon ress, ne főzzük meg, inkább pirítsuk. Mikor lepirultak, kiszedjük őket egy tányérra és teljesen kihűtjük.





Míg kihűlnek a cukkini szeletek, addig kikeverjük a krémet. Egy tálba tesszük a kétféle sajtot, borssal ízesítjük. Sózni szerintem nem kell, mert a krémfehérsajt eleve sós. Alaposan kikeverjük az egészet. 





 A krémet nyomózsákba tesszük. A cukíniket emelkedő nagyság szerint rendezzük, hogy hasonlítson majd betöltve egy fenyőfa alakjára. Szépen megtöltjük őket és a végén egy saslik pálcikával megszúrjuk a tornyokat, hogy fixen megálljanak majd. Sajtcsillaggal díszítjük a pálcika tetejét, majd vágott, pirított dióval szórjuk meg a remekműveket. Szobahőmérsékleten tartjuk a tálalásig. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése