"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2023. január 19., csütörtök

~ SOFFIONI ~

 






















Szeretem ezeket a könnyed túrós süteményeket. Momentán ez egy olasz ricottás mini pite, amit a Pinteresten találtam. Hihetetlen inspiráló ez az oldal, mert telis tele van jobbnál jobb fotókkal és világraszóló, izgalmas recept ötletekkel. Imádom. Az eredeti leírás ricottával készül, de itthon simán megteszi a jó öreg gurulós túró is. Gyorsan és könnyedén összeállítható. Ez a mennyiség hat adagra szól, ha többre lenne szükségünk, akkor duplázzuk a mennyiségeket. Fantasztikusan finom! A ropogós pite kehely egy édes, krémes, túrós tölteléket rejt... Egyszerűen mennyei!


Hozzávalók 6 darabhoz: 150 gr. liszt, 1 tojás, 3 evőkanál cukor, 1 csipet só, 2 kanál olíva olaj. Töltelék: 250 gr. túró, 2 tojás szétválasztva, 5 evőkanál cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 tk. vanília esszencia, 1/2 kanál citromlé. Porcukor a szóráshoz.


Először a tésztát gyúrjuk össze. A hozzávalókat egy tálba tesszük, majd sima tésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagoljuk majd egy órára a hűtőbe tesszük dermedni. Mikor lehűlt a tészta, hat egyenlő részre osztjuk. Gyengén lisztezett lapon, nagy tenyérnyi lapokká nyújtjuk a tésztadarabkákat.







Egy hatos muffinsütő mélyedéseit vajjal kikenjük, liszttel meghintjük, majd beletesszük a kinyújtott pite tésztákat.





A töltelékhez a sárgájákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát, a citrom reszelt héját és nagyon habosra kikeverjük. A tojás fehérjéket pedig a citromlével kemény habbá felverjük. A túrót villával összetörjük, majd először a sárgakrémet adjuk hozzá, a végén pedig lazán beleleverjük a tojáshabot is.










A kész tölteléket elosztjuk a tésztakelyhekbe. A tészta kilógó részeit a töltelékre hajtjuk. A sütőt előmelegítjük 180 C°-fokra, majd betesszük a pitéket sülni. Kb. 20-25 perc alatt pirulásig sütjük őket. Sütés után langyosra kihűtjük őket, majd porcukorral meghintve tálaljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése