"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2023. január 14., szombat

~ PANNA COTTA GRÁNÁTALMÁVAL ~

 




















A legjobb desszert ebéd után szerintem, egy könnyed panna cotta. Egyszerű és nagyszerű. Nemcsak nyáron kellemes és hűs, hanem ilyenkor télen is remek kanalazgatni való. A gyümölcs amit választunk hozzá, nyilván évszak függő, de szuper például nutellával, kakaóval, csokival vagy éppen kávéval. Sok ízben készült már nálam, most a gránátalma volt a soron... Nagyon finom és pikáns desszert lett belőle.


Hozzávalók 4 személyre: 250 ml. tejszín, 250 ml. zsíros tej, 4 evőkanál cukor, 1 csipet só, 1 evőkanál zselatin por, 4 evőkanál víz. Gyümölcszselé: 1 nagyobb gránátlama, ízlés szerint cukor, citromsav, 3 lap zselatin. Díszítéshez: gránátlama mag, citromfű.


A tejet és a tejszínt egy kisebb lábosba töltjük, majd lassan felmelegítjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a vízben feloldott és megduzzasztott zselatint. Addig keverjük, amíg felolvad benne a zselatin és a cukor is. Kissé kihűtjük, majd desszertes tálkákba töltjük a keveréket. Hűtőben kidermesztjük. Míg dermed a panna cotta alapja, addig elkészítjük a gyümölcszselét is. A gránátlamát félbevágjuk és a magjait kiszedjük egy tálba. Botmixerrel pürésítjük, majd szitán leszűrjük a levét. Kisebb lábosba töltjük lét és ízesítjük a cukorral valamint a citromsavval. A lapzselatint megáztatjuk, majd a gyümölcsléhez adva, összemelegítjük az egészet. Langyosra hűtjük, majd a már megdermedt panna cotta alapjára öntjük. Visszatesszük a desszerteket a hűtőbe, hogy a gyümölcslé is megdermedjen majd rajta. Gránátalma maggal és citromfűvel feldísztve tálaljuk. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése