"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2023. január 28., szombat

~ GESZTENYETORTA POHÁRBAN ~

 



 

















Ebben a vacak időben, muszáj valami kényeztetés. Egy finom torta, vagy nem is..., inkább valami desszert. Akkor ötvözzük a kettőt, mondjuk egy poharas tortával. Hát persze, gesztenyével, kakaóval, kávéval.. Édes Istenem, de finom! Szóval készítsd el. Igazi bűnözés a kalóriákkal. A recept négy adagra szól. Ha tényleg tortaformában szeretnéd, akkor duplázd meg a mennyiségeket. 


Hozzávalók: 250 gr. natúr gesztenyepüré, 250 gr. mascarpone, 200 ml tejszín, 3-4 evőkanál porcukor, 2 kanál rum, 1 kiskanál vanília esszencia, 200 ml. presszó kávé, 16 db. babapiskóta. Kakaókrém: 4 evőkanál keserű kakaópor, 4 evőkanál porcukor, 4 evőkanál forró víz.


A mascarpónét, a tejszínt egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a geszetnyepüré 3/4 részét. A maradékot félre tesszük, ez majd kell a díszítéshez. Ízesítjük a rummal, a vaníliával, majd elektromos habverővel krémet keverünk belőle. Ez után elkészítjük a kakaókrémet. A kakakót, a porcukrot és a forrásban lévő vizet egy tálba tesszük, majd selymes, sima krémet keverünk belőle. Veszünk négy desszertes kelyhet és az aljába teszünk egy sor kávéba mártott, darabolt babapiskótát. A gesztenyéskrémet nyomózsákba töltjük, majd nyomunk egy réteg krémet belőle a piskótákra. Jöhet a kakaókrémből egy-egy evőkanál, majd újra egy sor piskóta és végül a maradék krém. A desszertek tetejére ráreszeljük a maradék gesztenyepürét és áthúzzuk egy kevés maradék kakaókrémmel. Tálalásig behűtjük. Nagyon finom!








1 megjegyzés: