"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. február 8., hétfő

~ DIÓS PALACSINTAMETÉLT CSOKI MÁRTÁSSAL ~

 


 

 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
Réges-régen, amikor gyerek voltam, a nagymamám sokszor csinált diós tésztát. Szinte kötelező elem volt, a bablevese után. A kifőtt tésztát megszórta porcukros dióval és készen is volt a második fogás. De finom volt. Valahogy ez a tésztaféle most ki ment a divatból. Mákos tésztát még csak csak csinálnak, de diósat szerintem kevesen. A másik ami gyakorta készült, az a palacsinta. Hecsedli lekvárral... Na, arról is tudnék zengeni épp eleget. Ez a mai desszert, ennek a két tésztaféleségnek a fúziója. Te jó ég..., miért vártam ezzel ennyit?! Nagyon finom!
 
 
 Hozzávalók 4 személyre: 3 tojás, 1 kanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 12 evőkanál liszt, 450 ml. tej, 1 csipet só, 2 kanál olaj, 2 kisebb alma. Továbbá: 1 csésze dió, 2-3 kanál porcukor, 1 tábla étcsokoládé, 1 kanál vaj.


A tészta hozzávalóit tálba mérjük, majd habverővel csomómentesre kikeverjük. Az almákat megmossuk, meghámozzuk és sajtreszelőn belereszeljük a palacsinta tésztába. Kikeverjük. Hagyományos módon kisütjük belőle, a kicsit vastagabb palacsintákat. Mikor kisültek, egy éles késsel vékony metéltre felvágjuk a palacsintákat. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd megdaráljuk, a csokoládét felolvasztjuk a vajjal.  A diómorzsát összekeverjük a porcukorral. A palacsintametéltet tányérokra szedjük, megszórjuk a diómorzsával és az olvasztott csokoládéval meglocsoljuk. Langyosan tálaljuk. 
 
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése