Néha olyan unalmasnak tűnnek már a burgonyás köretek, muszáj valami izgalmasat tálalni belőlük néha napján. A megszokott püré, a sült és a petrezselymes burgonya után jöhet egy kis izgalmas, tejesen más textúra. Ropogós de krémes, ízes, de nem túl fűszeres, megszokott, de mégis más... Leveles burgonya sütőben sütve. Nagyszerű köret sültek mellé, de egy salátával magában is fogyaszthatjuk. Fogod szeretni...
Hozzávalók: 10 szem közepes sárga burgonya, 60 gr. vaj, 1 szál rozmaring, 2 gerezd fokhagyma, só, petrezselyemzöld.
A burgonyákat megmossuk majd szárazra megtöröljük. V gyalun legyaluljuk őket egyenként, majd összetartva hogy ne essenek szét a burgonyalapok, egy vajazott sütőtálba berakosgatjuk őket. A vajat felolvasztjuk majd belekeverjük a sót, a vágott rozmaringot és az átnyomott fokhagymát. Ezzel az ízesített vajjal meglocsoljuk a burgonyákat. Előmelegített sütőben 200 C°-fokon 50-60 perc alatt ropogósra megsütjük. Tálaláskor vágott petrezselyemmel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése