Évek óta nem sütöttem ilyen virág fánkot. Minap egy olasz oldalon rábukkantam a receptjére, sőt egy olyat sikerült találnom ami sokkal egyszerűbb az én régebbi receptemnél és még meg is van töltve. A ropogós tészta héjak, finom krémes túrót rejtenek. Egy igazi fánk különlegesség. Még tart a farsangi időszak, úgy hogy érdemes megsütni. Ebből az adagból 20 darab töltött fánk lesz lesz. Ha túl soknak találnád, felezd el a menyiségeket.
Hozzávalók: 150 gr. liszt, 200 ml. tej, 1 tojás, 1 csipet só. Töltelék: 500 gr. túró, 1 bio citrom reszelt héja, 2 csomag vaníliás cukor, ízlés szerint porcukor, 4 evőkanál tejföl. Sütéshez: olaj. Tálaláshoz: porcukor.
A tésztához valókat tálba tesszük, majd egy habverővel csomómentesre keverjük. Egy kisebb láboskába olajat forrósítunk. A fánksütő formáját az olajba tesszük,hogy átforrósodjon. A formát a tésztába merítjük úgy hogy csak a pereméig érjen, mert így abszolút könnyen le fog jönni róla a kész fánk. Mindkét oldalát a fánknak szép pirosra megsütjük. Addig sütjük, amíg a tészta el nem fogy. Kb. 40 darab lesz belőle. Sütés után konyhai papírtörlőre szedjük őket és kihűtjük. A töltelékhez a túrót áttörjük, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citromhéjat, a tejfölt és alaposan kikeverjük az egészet. Ezzel a krémmel töltjük meg a fánkokat. Az egyikre rákenjük a túrót, a másik fánkkal lefedjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Csak annyi fánkot töltsünk meg, amennyit egyből megeszünk, mert magába szívja a túró nedvességét és nem fog ropogni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése