"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. január 12., kedd

~ TÚRÓNUDLI ÉDES TEJFÖLKRÉMMEL ~

 

 
 

 

 
 
 

 
 
 


Mikor a Street Kitchen oldalon megláttam Zé desszertjét, azon melegében megkívántam. Van ez így... Szerencsére volt a hűtőben friss túró, úgy hogy semmi nem akadályozott meg abban, hogy reggel elkészítsem én is. Hasonló mint a túrógombóc receptem, csak ebben nem búzadara van, hanem liszt. És persze a forma is más, de ettől válik izgalmassá. Remek desszert egy tartalmas leves után, vagy csak úgy uzsonnára. Sok-sok édes tejfölkrémmel az igazi.

 

Hozzávalók négy személyre:  75 gr. puha vaj, 1 tojás, 250 gr. túró, 100 gr. liszt, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 citrom reszelt héja. Továbbá: 1 csésze zsemlemorzsa, 2 kanál olaj, 1 kanál cukor, 1 csipet fahéj. Tálaláshoz: cukrozott sűrű tejföl.

 

A vajat kissé megolvasztjuk langyosra, majd hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. Beleszórjuk a túrót, a lisztet, a vaníliás cukrot, a sót és a citrom reszelt héját. Villával összekeverjük. Fél órát pihentetjük a tésztát. Egy nagyobb lábosban sós vizet forralunk. Lisztezett lapra borítjuk a túrós masszát, majd ujjnyi vastag és hosszú nudlikat sodrunk belőle. A kész nudlikat a forró vízbe engedjük és addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére és egy kissé megduzzadnak. Kb. 3-4 perc. Míg fő a nudli, addig egy teflon serpenyőben az olajon lepirítjuk a morzsát szép arany barnára, a végén belekeverjük a cukrot és a fahéjat. A megfőtt nudlikat szűrőlapáttal egyenesen a morzsába szedjük, majd átforgatjuk benne és tálra rendezzük. Édes tejfölkrémmel forrón tálaljuk, kevés porcukorral megszórva. 

 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése