Ma, kedélyeket borzoltam a konyhában... Miért? Azért, mert vásároltam 6 darab friss tintahalat. Ez okozta a nagy rémületet. A párom és a lányom hanyatt-homlok kimenekült a konyhából és tudni sem akarták mi is folyik odabent. Nem is értem, hogy miért...?! Amikor csirkemellet veszek akkor senki nem pánikol. Gondolom a puszta látványa okozta a nagy riadalmat. Pedig nagyon helyesek voltak. Lilák és fényesek, hosszú üvegcsonttal a belsejükben... A nyaralásunk alkalmával ettem Horvátországban, és azóta vágytam rájuk. Szerintem nagyon finom, igazi csemege a halak kedvelőinek. Megnéztem egy videót az interneten, amiből simán el lehetett sajátítani a tisztítását és az elkészítését. Semmi ördöngösség nincs benne, a hozzá nem értők is gond nélkül elkészíthetik. Pánikra semmi ok. Ropogós tintahalra fel!
Hozzávalók 2 személyre: 6 db. friss tintahal, 2-2 evőkanál liszt illetve kukorica keményítő, só, őrölt fekete bors, pirospaprika. Olaj a sütéshez.
A tintahalat megpucoljuk. A fejét kihúzzuk a belsejével együtt, kihúzzuk belőle a hosszúkás üvegcsontot és a bőrét lehúzzuk. Nézd, itt van róla videó...
Mikor meg vagyunk a pucolással, alaposan átmossuk őket folyó víz alatt és papírtörölközőre szedjük, hogy a felesleges víz leitatódjon róluk. Ujjnyi széles karikákra felvágjuk a tintahal húsát. Egy tálba tesszük a lisztet, az étkezési keményítőt, egy mokkáskanál sót, pirospaprikát és borsot. Összekeverjük, majd ebben alaposan megforgatjuk a tintahal részeket. A felesleget lerázzuk róla, majd máris süthetjük őket a forró olajban. Pár perc alatt ropogósra megsülnek. Konyhai papírtörlőn leitatjuk róla az olajat, majd hasábburgonyával, citromgerezddel és fűszeres tartárral forrón tálaljuk. Fenséges tengeri csemege...
El(ő) nem készíteném, irtózom mindenféle tengeri herkentyűtől, de ha készen elém raknák szívesen megkóstolnám. Főleg, ha olyan guszta, mint nálad. Ínyenc csemege lehet.
VálaszTörlésNagyon nagy kedvencem :)
VálaszTörlés