"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. január 6., szerda

~CSIRKE SATAY CHILIS MOGYORÓ SZÓSSZAL~

 


 
 

 
 

 

 

 


Az elmúlt napokban az ünnepekre elég sok magyaros ételt készítettem, úgy hogy éppen itt volt az ideje valami más, valami igazán izgalmas íznek. Szeretem a Thai konyhát, így most innen választottam. A Pinterest tele van jobbnál - jobb receptekkel, szinte alig lehet választani a sokszínű felhozatalból. Most egy csirkés receptre esett a választásom, amit meg kellett, hogy kóstoljak. Nem is akármilyen szósz dukált mellé, mint mogyoró... Remek párosítás és nagyon finom!


Hozzávalók: 1,5 csirkemell filé, 1 csésze sűrű kókusztej / 1/2 konzerv /, 2 evőkanál sűrű szójaszósz, 3 gerezd áttört fokhagyma, 1-1 kávéskanál őrölt kömény, koriander, gyömbér, valamint ízlés szerint só. Mogyoró mártás: 1 csésze sűrű kókusztej, 1 kanál sűrű szójaszósz, 1 kiskanál halszósz, 1/2 csésze amerikai mogyoró krémesre zúzva, 1 lime leve, 1 kiskanál chili pehely, 1 kanál barna cukor, 1 kiskanál őrölt koriander. Tálaláshoz: jázmin rizs, vágott petrezselyem, magozott chili paprika, vágott mogyoró, lime.


Először a csirkemellet pácoljuk be. Kisebb kockákra felvágjuk a húst, majd ráöntjük a kókusztejet, a szójaszósz. Hozzáadjuk a fokhagymapépet és a fűszereket. Jól átforgatjuk és lefedve, egy órát marináljuk, hagyjuk, hogy az ízek átjárják a húskockákat. Közben a fapálcikákat vízbe áztatjuk, a rizst megfőzzük. A mogyorómártáshoz a kókusztejet lábosba tesszük, majd hozzáadjuk az összes hozzávalót. Kevergetve forrásig melegítjük. Ha elkészült a sűrű mártásunk, tálkába öntjük és kihűtjük. A marinált húsokat felfűzzük a fapálcikákra és a felforrósított rostlapon, pirulásik körbe sütjük őket. Tálaláskor rátesszük a húsnyársakat a rizsre, megszórjuk a vágott petrezselyemmel, a chili paprikával és a mogyorómártással forrón tálaljuk.


 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése