"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2021. január 27., szerda

~ BULGURSALÁTA CUKKINIVEL FETÁVAL ~

 







Egy igazán frissítő és tavaszias salátát dobtam össze, mert valahogy most nem hiányzott a hús és a nehéz étel. Szeretjük a bulgurt, vagy simán köretnek vagy hozzá dobva valamit salátának. Ezzel a pirult cukkinivel és a sós feta sajttal egyszerűen imádni való lett. Kóstold meg, finom. Amennyiben nem salátának szeretnéd enni, akkor egy-egy szelet grillezett hús simán mehet mellé és akkor egy komplett főétel lesz belőle.


Hozzávalók 4 személyre: 1 bögre bulgur, 1 közepes cukkini, 1 bögre zöldborsó, 250 gr. friss Feta sajt, 4 kemény tojás, 3-4 kanál olaj, só, őrölt fekete bors, 1 kis doboz csíra. 


Egy serpenyőben az olajat felhevítjük és megpirítjuk rajta kissé a bulgurt. Másfélszeres vízzel felöntjük, sózzuk és fedő alatt, lassú tűzön készre pároljuk. Mikor megfőtt, félre tesszük és melegen tartjuk. Közben a cukkinit megmossuk, szárazra töröljük majd hosszanti részén félbe majd negyedbe vágjuk és felszeleteljük. Egy nagyobb serpenyőbe olajat hevítünk, majd beledobjuk a cukkinit és gyorsan lepirítjuk. Azért kell forrónak lennie a serpenyőnek, hogy hirtelen süljön az olajban és ne párolódjon. Ressre, süssük, hogy még roppanós legyen. A végén hozzádobjuk a zöldborsót is, hogy az is kissé megpiruljon. Csak a végén sózzuk, borsozzuk a zöldségeket, hogy ne eresszenek levet. A sült zöldséget a bulgurhoz keverjük, majd rácsipkedjük a fetát és ráhalmozzuk a csírát is. Főtt tojással melegen tálaljuk. Nagyon jól passzol hozzá valamilyen sült...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése