"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2025. január 18., szombat

~ PALACSINTA SASLIK EPERREL BANÁNNAL ~

 
















Ezek a szürke, borongós Januári napok annyira deprimálják az embert, hogy egyre jobban vágyom a napsütéses tavaszra. Sürgetni nem lehet az évszakokat, de egy kicsit csalni, igen. Mikor megláttam a boltban az epret, máris kicsit tavasz lett a szívemben. Nem tudtam elmenni előtte úgy, hogy ne vegyek egy kis dobozkával belőle. Nyilván nem olyan édes, mint kora nyári, de a palacsintákhoz így is tökéletes lett. Hát nem szemet gyönyörködtető desszert? Egy tartalmas leves után nagyszerű édesség. 


Hozzávalók 4 személyre: 8 db. palacsinta, 8 szem nagyobb eper, 2 banán. Továbbá: lekvár, porcukor.


Az epret megmossuk, szárazra töröljük, csumáját levágjuk és a banánnal együtt, kisujjnyi vastagon felszeleteljük. A palacsintákat úgy kenjük meg a lekvárral, hogy kettőt összeragasztunk vele és úgy tekerjük fel, majd ezeket is felvágjuk akkora darabokra mint a banán vagy az eper. Veszünk egy saslik pálcát és tetszőleges sorrendben felfűzzük rá a gyümölcsöket és a palacsinta tekercseket. Tálra  rendezzük a kész nyársakat, majd porcukorral meghintve tálaljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése