"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. április 29., szerda

~ PAPARDELLE DI MARE ~




















A karantén többek között arra is jó, hogy több ideje jut az embernek azokra a dolgokra, amik a munka mellett vagy elmaradnak vagy kapkodva készülnek el. Nos nálam pont ilyen a blog írás, a főzés és a fotózás. Sokszor munka előtt csinálom mind ezt, figyelve a fény viszonyokra és a lopott percekre. Viszont most munka híján időm tengernyi, lassan, ráérősen alkothatok kedvemre. Csak nehogy megszokjam ezt... Szóval, mint említettem, időm tengernyi, így mi sem készülhetett leginkább, mint egy tengeri étel, egy finom pasta... Hallal és rákkal.


Hozzávalók 3-4 személyre: 3 szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 evőkanál olíva olaj, 10-12 szem koktél paradicsom, 3 evőkanál sűrített paradicsom, 1/2 pohár fehérbor, 1 bio citrom, 15 db. garnéla, 1-1 doboz paradicsomos illetve natúr tonhal konzerv, 1/2 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt fekete bors, 1 csipet cukor, 500 gr. frissen gyúrt papardelle tészta / 3 tojás, 300 gr. liszt /. Tálaláshoz: aprított petrezselyemzöld, reszelt parmezán sajt. 


 A tésztát sós, lobogó vízben "fog keményre" megfőzzük, majd a tészta főzővízéből félre téve egy pohárral, leszűrjük és melegen tartjuk. Míg fő a tészta, addig elkészítjük a ragut. Egy serpenyőben olíva olajat forrósítunk majd lesütjük benne az aprított hagymákat, a darabolt koktél paradicsomokat és a vágott petrezselymet. Mikor összesült, akkor hozzáadjuk a tisztított és vágott rákot, a bort, a sűrített paradicsomot, a tészta főzővizét és pár perc alatt készre főzzük. A végén hozzáadjuk a halkonzerveket a citrom levét és reszelt héját, valamint a fűszereket. Egyet forralunk rajta majd beleforgatjuk a kifőtt papardelle tésztát. Tálaláskor meghintjük a tészta tetejét a vágott petrezselyemmel és a reszelt parmezán sajttal. Forrón tálaljuk.





1 megjegyzés:

  1. Imádom a tengeri herkentyűs ételeket, ez valami istenien néz ki! Mindig ámulok a csodás fotóid láttán! :))

    VálaszTörlés