"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. április 2., csütörtök

~ FRÉDI ROPOGÓS CSIRKECOMBJA ~













Mikor ráakadtam a Tasty oldalán erre a nagyszerű receptre, az első gondolat, illetve szó, ami eszembe jutott róla, az a "cimbalomverő"... Anya mindig azt mondta: - A cimbalomverője a gyereké, azt ne edd meg! -. Szóval az mindig az enyém volt. Mintha én kértem volna, azzal a fene mód nagy étvágyammal... Bárcsak most is mondaná! Kicsit macerás megcsinálni, de ha belegondolok abba, hogy a köret is benne van, csak a salátát kell mellé tenni, akkor már nem is az. Mert ezekben a dundi és ropogós combocskákban a burgonya is benne van. Bizony ám... Ugye milyen furfangos egy étel?! Gyerekek nagy kedvence.


Hozzávalók 4 személyre: 8 db. alsó csirkecomb / cimbalomverője!/, 4 gerezd fokhagyma, 1 leveskocka, 1 szál rozmaring, 2 nagyobb burgonya, 150 gr. reszelt sajt vegyesen / Trappista, Gouda, Parmezán /, só, őrölt fekete bors, 3-4 evőkanál olaj. Panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Sütéshez: olaj. Tálaláshoz: madársaláta, majonéz, ketchup, tartármártás...


A csirkecombokat megmossuk, bőrét lehúzzuk, majd sózzuk és borssal meghintjük. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a pár kanál olajat, majd a csirkecombokat hirtelen átpirítjuk rajta. Mikor körben átpirultak a combok, mellédobjuk a fokhagymagerezdeket, a rozmaringot és rámorzsoljuk a leveskockát. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje a combokat. Lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk a húst. A lében hagyjuk langyosra kihűlni. Míg fő a csirke, addig a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára pároljuk. Mikor megfőtt, leszűrjük és villával megtörjük. A sajtokat lereszeljük. A kihűlt húst kicsontozzuk, a csontokat letisztítjuk és félre tesszük, a húst villával szálasra tépkedjük. A burgonyához adjuk a húst, a reszelt sajt 2/3-át, sót és borsot, majd alaposan kikeverjük a masszát. Vizes tenyérbe veszünk egy nagyobb gombóc masszát, beletesszük a csontot úgy, hogy a vége túl lógjon a masszán, majd ráteszünk egy kevés reszelt sajtot és az egészet csirkecomb alakúra formázzuk. Arra ügyeljünk, hogy a sajtot teljesen befedjük a krumplis masszával, mert sütés közben kifolyhat belőle. Elkészítjük az összes combot, majd bepanírozzuk őket. Forró olajban, szép aranybarnára megsütjük a húst. Forgassuk sütés közben, hogy mindenhol jól átsüljön. Friss salátával és a mártásokkal tálaljuk.



   




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése