"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. április 22., szerda

~ TEJBEGRÍZGOMBÓC MÁLNÁVAL ~


















Kevés olyan desszert létezik, ami mély nyomot hagy az ízlelő bimbóimon..., na ez viszont az. Régebben készült valami hasonló, onnan jött az ötlet, hogy ennék újra ilyen finom desszertet. Lencseleves mellé szántam, és tökéletes választás volt. Könnyed, puha és nem túl édes. Málnával egyszerűen tökéletes. Szóval ha szereted a tejbegrízt, így is fogod nagyon szeretni, sőt! Hamar elkészül, csak a hempergetést kell időzíteni a frissen sült morzsában. Ha nagyon fel akarnád turbózni, akkor egy vaníliasodóval nyakon öntve, maga lenne a mennyei manna...


Hozzávalók 4 személyre: 400 ml. tej, 50 ml. tejszín, 120 gr. búzadara, 50 gr. cukor, 1 csipet só, 50 gr. vaj, 8-10 db. nagy szemű friss málna. Továbbá: zsemlemorzsa, 2-3 kanál olaj, porcukor.


A tejet, a tejszín összekeverjük és feltesszük főni. Közben hozzászórjuk a búzadarát, a cukrot és a sót, majd állandóan kevergetve sűrű pépet főzünk belőle. Mikor elkészült, langyosra kihűtjük és belekeverjük a vajat. Vizes kézzel gombócokat formálunk a grízből, aminek a közepébe teszünk egy egy szem málnát. A kész gombócokat pirított zsemlemorzsába megforgatjuk. Tálaláskor meghintjük a gombócok tetejét porcukorral és málnával tálaljuk. 






2 megjegyzés:

  1. Oh, de régen jártam erre! És milyen mennyei finomságot alkottál megint! :))

    VálaszTörlés
  2. Verus, köszönöm! Olvasgass kedvedre!

    VálaszTörlés