Remélem még nincs túl késő és 4Gyerek játékára még beférek... Nagyon jó játékot talált ki, rögtön beneveztem én is. A lényeg, hogy a játék meghirdetésekor a bejegyzések sorrendjében, az utánunk következő bejegyző blogjából kellett valami receptet kiválasztani, azt elkészíteni és lefotózni, majd 4Gyerek-nek elküldeni a linket. Én, Ottis konyhájából választottam ezt a nagyon finom Angol Muffint. Hogy miért is nem sütöttem ezt eddig!!! Ez olyan finom, hogy ott hümmögtünk az én Jancsimmal, miközben ettük ezt a finom, szaftos aprócska szendvicseket. A sajt olvadozott, a szalonna ropogott, a tojás pedig folydogált az ízlelő bimbóinkon...Szóval, aki még nem evett ilyet, ne sokáig habozzon vele...
Hozzávalók 8-10 muffinhoz: 30 dkg liszt, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál só, 1 teáskanál szárított élesztő, 4 dkg vaj, 1,5 dl tej, 2 evőkanál kukoricaliszt.
Töltelék: tojás, bacon szalonna, szeletelt sajt.
A tejet a cukorral és a vajjal langyosra melegítjük, majd elkeverjük benne az élesztőt. Ezután hagyjuk kicsit pihenni. Egy tálba szórjuk a liszteket, a sót és hozzáadjuk a tejes keveréket, majd rugalmas tésztát gyúrunk, Kelni hagyjuk. Kelesztés után kinyújtjuk, kiszaggatjuk egy pohárral és egy tepsibe sorakoztatjuk, majd 1 órát kelni hagyjuk. Előmelegített 200 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Míg sül a muffin, addig kisütjük a szalonnát és a tojást. A megsült muffint még forrón félbe vágjuk, rátesszük a szelet sajtot, a sült szalonnát és a tojást. A muffin tetejét ráillesztjük és máris fogyaszthatjuk.
Illéskrisz Konyhája
Az előzőekben ragozásbeli problémák merültek fel. :D Azért töröltem. A lényeg, hogy csodálatosak ezek a muffinok. :) Istenien néznek ki. :)
VálaszTörlésÉn is utolsó pillanatban posztoltam a receptet :) Nagyon tetszik a választásod!
VálaszTörlésJajj de nagyon guszta...
VálaszTörlésNagyon finom lehet és mennyire jól mutat így ebben a tésztában !
VálaszTörlésGyönyörűek ezek a szendvicskék! Már én is kinéztem magamnak pont ezt a receptet.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, látszik rajta, hogy finom puha mégis tömörebb, nekem inkább zsemle szerű! Viszem is a receptet!!! :))
VálaszTörlésKöszönöm, ez a kedvencem az M betűs gyorsétteremben, most már legalább otthon is elkészülhet.
VálaszTörlésNyami:DD
VálaszTörlésBizony, bizony ínycsiklandó! :) Én már évek óta készítem ebben a formában, még karácsony reggelire is ... :) Anno a Mcdonalds-ból "loptam" a receptet, mert az angolok sohasem készítik így! :))
VálaszTörlésHajtott tojáslepénnyel és pirított zöldségekkel is szoktam gazdagítani.
Jól néz ki! :)
Nagyon ínycsiklandó, jó választás volt:) Ezt mi isnagyon szeretjük, csak nekem más receptem van. Isteni szendvicsalap.
VálaszTörlésHűűűűűűűűű! :)
VálaszTörlésHmm, ezek csuda jól néznek ki! Megy a "megsütendők" listára! :)))
VálaszTörlésHúú de jól néznek ki, kár volt meglátni ilyen este:-))
VálaszTörlésJuhú, ez ám a jó kis vacsi! Nagyon guszta, itt érzem a sült bacon illatát!
VálaszTörlésÉjjel fél 2 van.Én reggelire nem kaphatok egyet?A harmadik kép mindent visz!:)
VálaszTörlésAlexánál is láttam már és akkor is nagyon csábított.
Lányok!
VálaszTörlésKöszönöm a hozzászólásokat, kedvesek vagytok! Szívből ajánlom mindenkinek ezt a finom reggelire valót!
M betűs gyorsétterem ide vagy oda... Én bizony szoktam néha ott kajázni (tényleg nem sűrűn, kb. 2 havonta 1-szer, amikor rohanós, vásárlós napunk van v.melyik szomszéd nagyvárosban - Én u.is kisvárosban lakom > itt nincs Meci:)), és Én imádom ott ezt a reggelit. (a férjem nem szereti M betűséknél, Én igeeen:)) De a Tied annyira csodásan néz ki, hogy szerintem a férjem is felfalná pillanatok alatt! :) Ettől gusztább képeket nem is készíthettél volna. Nyam-nyam...
VálaszTörlésGabriella!
VálaszTörlésAz én párom sem szereti a "Meki" kaját, szó szerint ideges lesz tőle...Pedig néha nem rossz. Kb. mi is olyan intenzitással esszük, ahogy Ti... Ezt az itthonit viszont Ő is ette, sőt, nagyon is ízlett neki...
Nagyon klassz receptet választottál. Ezt már viszem is. :)
VálaszTörlésPetra!
VálaszTörlésBizony nagyon klassz! Köszi!
Elkészítettem, és tényleg annyira finom Kriszti! :P Bár az én zsemlém/muffinom nem lett olyan gyönyörűséges, mint a Tied, mert nagyon laposra nyújtottam és kelesztés után is "alacsonyabb" lett. De az íze... hmmm... :o)
VálaszTörlésÉrdekelne,hogy mennyire váltható fel a kukoricaliszt, hagyományos liszttel?
VálaszTörlésDóra, szerintem fele-fele arányban elbírja... De mivel nem nagyon szoktam kukorica lisztet használni, így nehéz véleményt vagy tanácsot adni...
Törlés