"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. április 9., csütörtök

~ KÓKUSZOS - MARCIPÁNOS KOSÁRKA ~














A diós kosárka nevű süteményt gondolom sokan ismeritek, igazi lagzis sütemény. Bevallom én nem nagyon szeretem és még sosem sütöttem. Viszont a kókusszal és marcipánnal egyenesen a kedvencem lett. Ez az adag 10 db. süteményre vonatkozik, ha többet szeretnél duplázni kell a mennyiségeket. Nagyon finom, igazi uzsonna sütemény.


Hozzávalók a tésztához: 130 gr. liszt, 80 gr. puha tea vaj, 30 gr. cukor, 1 csipet só, 1 tojás sárgája, 1 kávéskanál vanília esszencia. Töltelékhez: 120 gr. kókuszreszelék, 1 evőkanál liszt, 70 gr. cukor, 1 kávéskanál sütőpor, 50 gr. tej, 1 tojás, 35 gr. olvasztott tea vaj, 1 csipet só, 1 kávéskanál vanília esszencia, 100 gr. nyers marcipán massza.


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk és egy fél órára betesszük hűtőbe dermedni. Míg hűl a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. A tojást tálba ütjük majd elkeverjük a tejjel és a vaníliával. A kókuszhoz keverjük a sót, a cukrot, a lisztet, a sütőport, majd ebbe öntjük bele  tojásos keveréket. A végén hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Kikeverjük. A tésztát elosztjuk 10 részre, kerekre, vékonyra nyújtjuk a darabokat, majd olajjal kikent muffin sütő mélyedéseibe tesszük. Mindegyik tésztakehelybe teszünk egy ujjbegynyi marcipán golyót, majd rákanalazunk a kókuszos töltelékből.







A sütőt előmelegítjük 180 C°-fokra, majd betesszük kosárkákat sülni. Kb. 20-25 perc alatt pirulásig sütjük őket.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése