"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. április 20., hétfő

~ TOJÁSLIKŐR MOUSSE ~




















Húsvétra készítettem egy üveg tojáslikőrt, amiből természetesen megmaradt egy kicsi, ezért, hogy ne vesszen kárba, desszert formájában született újjá. Finom lett, és alig lehetett észrevenni benne az alkohol jelenlétét. Jól behűtve, mesteri nyalánkság. Valószínű, hogy nem most készült utoljára...


Hozzávalók 4 személyre: 130 ml. Tojáslikőr, 100 gr. fehér csokoládé, 2 lap zselatin, 1 kiskanál vanília esszencia, 1 kanál porcukor, 250 ml. tejszín. Díszítéshez: tejszínhab, reszelt fehér csokoládé.


Egy kisebb tálat vízgőz fölé helyezünk, majd beletördeljük a csokoládét. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Mikor a csokoládé majdnem teljesen felolvadt, hozzáöntjük a tojáslikőrt és hozzátesszük a jól kinyomkodott zselatint, a porcukrot és a vaníliát. Addig kevergetjük, amíg szép, selymes folyadékot nem kapunk. Ekkor levesszük a gőzről. A tejszínt addig verjük, amíg kissé megvastagszik, de még folyékony marad. Így keverjük a likőrös folyadékhoz. Elosztjuk a kész keveréket négy desszertes kehelybe, majd betesszük őket a hűtőbe dermedni. Mikor megdermedt a likőrhab, tetejére tejszínhabrózsákat nyomunk és reszelt fehér csokoládéval megszórva tálaljuk. 







1 megjegyzés: