Régóta készülök tojáslikőrt készíteni, de valahogy mindig elmaradt. Kaptam friss házi tojást, szép sárgát, úgy hogy most már megfőztem. Húsvétra jó lesz, bár az idei, sajnos nem a megszokott ünneplés lesz. Kicsit karanténos, kicsit vírustól félős. Sajnos. De attól még sonkát főzni, jókat enni lehet. Meg persze tojáslikőrrel koccintani. Finom, krémes és sűrű... A lehető legegyszerűbb recept. Amúgy meg nem is kell túlgondolni.
Hozzávalók: 200 ml tejszín, 100 ml tej, 70 gr. barna cukor, 2 kávéskanál vanília esszencia, 2 tojás sárgája, 1 csipet só, 200 ml vodka.
A tojássárgájákat habosra keverjük a tejjel, a tejszínnel, a cukorral, a vaníliával és a csipet sóval. Vízgőz felett, állandóan kevergetve besűrítjük. Miután készen van, langyosra kihűtjük. A végén összekeverjük a vodkával. Csatos üvegbe töltjük és a hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése