A Sportszelet az egyetlen régimódi szelet csokoládé, aminek az íze nem változott a gyerekkorom óta. Legalábbis én úgy gondolom. Már a Balaton szeletről ezt nem lehet elmondani, mert szerintem az ehetetlen, köze nincs a régi ízhez. Hogy visszatérjek a Sportszelethez, tavaly még lehetett kapni a kókuszos verzióját is, ami nekem nagyon ízlett. Jól passzolt a rumos csokiíz, a krémes kókuszréteggel. Sajnos már nem találok sehol, valószínűleg leálltak a gyártásával, én nagy bánatomra. Ezért arra gondoltam, hogy reprodukálom itthon a konyhámban. A fúzió sikerült. Ha nem is pont olyan az íze mint az eredetinek, de attól függetlenül nagyon finomra sikeredett. Jó volt nosztalgiázni vele... Sütni nem kell, ezért elég egyszerű az elkészítése. Bátran ajánlom a Karácsonyi sütik közé...
Hozzávalók: 15 dkg babapiskóta, 10 dkg kakaós keksz / pl. Győri /, 1 dl tej, 12 dkg puha vaj, 7 dkg cukor, 3 evőkanál keserű kakaópor, 2 3vőkanál rum. Kókuszréteg: 2 dl tej, 2 evőkanál gríz, 8 dkg vaj, 8 dkg cukor, 1 csipet só, 12 dkg kókuszreszelék.
A piskótát és a kekszet késes aprítóba tesszük, majd lezúzzuk az egészet morzsára. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is és masszát keverünk belőle. egy kb.15 x 20 cm-es tepsibe fóliát teszünk és kekszmasszát belesimítjuk egyenletesen. Ez után elkészítjük a kókuszos réteget is. A tejet és a vajat egy kisebb lábosba tesszük és felmelegítjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a grízt, majd sűrűre főzzük. A végén hozzákeverjük a kókuszt is, hogy azzal is átmelegedjen. Langyosra kihűtjük, majd a kekszes rétegre simítjuk. 2-3 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor hosszúkás szeletekre felvágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése