"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. november 30., szerda

~ ROPOGÓS GESZTENYETORTA ~














Nagyszerű gesztenyés torta sütés nélkül. Szinte alig van vele munka, húsz perc alatt készen is van. Bátran ajánlom azoknak a háziasszonyoknak, akik nem akarnak órákat a konyhában eltölteni és mégis valami finom desszerttel akarják meglepni a szeretteiket. Ez a méret egy zsúrtorta nagyságú tortához elegendő, de ha duplázzuk a mennyiségeket akkor egy normál méretű torta lesz belőle. Tökéletes desszert, hiszen minden benne van, ami Karácsonykor illik egy édességbe... Gesztenye, a csokoládé, a rum és tejszín. A torta alján lévő ropogós réteg még izgalmasabbá teszi, az amúgy is krémes süteményt.


Hozzávalók az alaphoz: 7 dkg kakaós puffasztott rizses müzli, 1 tábla keserű csokoládé, 1 kávéskanál olaj. Töltelék: 25 dkg mascarpone, 25 dkg gesztenyepüré, 1 evőkanál rum, 2 kanál keserű kakaópor, 3 kanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 zacskó forrócsokoládé por, 3 dl tejszín. Szóráshoz: keserű kakaópor.


Először az alapot készítjük el. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd a kakaós rizshez keverjük az olajjal együtt. A keveréket egy kapcsos tortaforma aljába kanalazzuk és simára eldolgozzuk. A hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A krémhez egy tálba tesszük a mascarponét, a gesztenyepürét, a kétféle cukrot, a rumot a kakaóport és a forrócsoki port. Habosra keverjük. A tejszínt felverjük kemény habbá, majd a felét a gesztenyekrémhez keverjük. A kész krémet a megdermedt alapra kenjük. A tetejére halmozzuk a megmaradt tejszínt és a tortát megszórjuk kevés kakaóporral. Tálalásig behűtjük. díszítésként lehet tenni még rá pár kupac csokoládés rizshalmot is.






8 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik és szeretném kipróbálni a recepted! Azt szeretném kérdezni, hogy a krémbe és a tejszínbe nincs szükség zselatinra vagy valamilyen fixálóra? Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nem kell bele semmilyen fixáló, mert elég masszívan áll a krém.

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Kb. 15 cm-es a kapcsos tortaformám átmérője...

      Törlés
  3. Szia! Mondj egy müzli márkát kérlek. 😁

    VálaszTörlés
  4. Holnap elkészítem :)A gesztenyepüré natúr éds azért kell bele extra cukor vagy eleve cukrozott? Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Eleve édesítettet veszek, de azért szoktam bele tenni még kevés cukrot. De persze ez ízlés dolga, lehet neked már nem kell bele plusz cukor...

      Törlés