"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. december 3., szombat

~ TÁRKONYOS PULYKARAGU LEVES ~












A Karácsonyi menühöz hozzátartozik egy finom leves is. Van aki a halat részesíti előnyben és Halászlevet készít, de van aki marad a pulyka vagy a csirke húsnál. Magam részéről mindkettő jöhet, de amióta Apukám nincs velünk, azóta csak ragulevest főzök. Nagyon szereti mindenki, csigatésztával az igazi. Tálaláskor aki szereti tejszínt is tehet hozzá...


Hozzávalók 4-6 személynek: 50 dkg pulykamell, 1 fej hagyma, 2-2 szál sárga illetve fehérrépa, 1/4 cikk zeller, 1 csokor petrezselyem, 1 nagy bögre zöldborsó, 1/2 citrom leve, só, őrölt fekete bors, 1 kávéskanál kurkuma, 1 kávéskanál tárkony, 1 kanál zsír. Tálaláshoz: tejszín, csigatészta.


A pulykamellet megmossuk, megtöröljük és kisebb kockákra felvágjuk. Egy lábosba kevés zsiradékot forrósítunk és üvegesre sütjük rajta a felaprított hagymát. Míg sül a hagyma, addig megpucoljuk a zöldségeket és kisebb kockákra felvágjuk. A húst a hagymához tesszük és néha átkevergetve fehéredésig sütjük. Ez után hozzáadjuk a felaprított zöldségkockákat, a zöldborsót és egy kevés vizet aláöntve, lassú tűzön összepároljuk az egészet gy pár perc alatt. Ízesítjük a ragut sóval, borssal, kurkumával és tárkonnyal. Felöntjük kb. 1,5-2 liter vízzel, utána sózzuk, majd fedő alatt megfőzzük puhára. Míg fő a leves addig a tésztát kifőzzük, a petrezselymet felaprítjuk. Mikor elkészült, citromlével savanyítjuk és beleszórjuk a petrezselymet is. Forrón tálaljuk a levest a csigatésztával. Aki szereti tehet bele pár kanál tejszínt is.





1 megjegyzés:

  1. Jaj, de jól néz ki a sok színes zöldséggel. Én is nagyon szeretem. Az egyik legfinomabb leves, minden alkalomra.

    VálaszTörlés