"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. december 8., csütörtök

~ MÉZES GYÖMBÉRES KEKSZ ~














Néha az egyszerűbb, több... Pont ilyen ez a keksz recept is. Szinte a semmiből van és mégis nagyszerű. Omlós és ropogós csillagok, a Karácsony jegyében. Most csak egy kevés porcukor szórást kapott, de aki szereti lekvárral is össze illesztheti. Téli estéken egy egy csésze tea vagy forró csokoládé mellett a legjobb kísérő lehet. Fém dobozban sokáig friss marad.
 

Hozzávalók: 20 dkg hideg vaj, 2 csésze liszt, 1/2 csésze porcukor, 2 kanál méz, 1 csipet só, 2 mokkáskanál gyömbérpor.

  
A hideg vajat felkockázzuk, a lisztet rászórjuk, majd hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a sót és a gyömbért. gyors mozdulatokkal először morzsálósra, majd sima tésztává gyúrjuk. Mikor szépen összeállt a tészta, fóliával becsomagoljuk és egy 15 percre a hűtőbe tesszük. Addig előkészítjük a gyúrótáblát a lisztet és a kiszúrókat. Mikor a tészta lehűlt, lisztezett felületen elég vékonyra, kb. 2 mm-re kinyújtjuk és lisztezett kiszúrókkal kiszúrjuk. A kész csillagokat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk és 175 °C-os sütőben, 8-10 perc alatt világosra megsütjük. Porcukorral meghintjük és fém dobozban tároljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése