"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. december 31., szombat

~ SZILVESZTERI PEREC ~












Eltelt megint egy esztendő... Tele élményekkel, tapasztalatokkal, munkával és szeretettel. A legfontosabb, hogy mind ez egy tökéletes családban. Nem kívánok semmivel sem többet, jobbat, szebbet, csak maradjon minden így, a jövő esztendőben is. Legyen egészségünk, kitartásunk, elképzelésink és terveink, amiket majd véghez viszünk együtt, közös erővel. Hiszen így lesz teljes a világ az Új Esztendőben is... Ezzel a finom, roppanós perecekkel kívánok minden Kedves olvasómnak,


BÉKÉS BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT!
 
Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 12,5 dkg liszt, 7,5 dkg vaj, 7,5 dkg cukor, 2,5 dkg keserű kakaópor, 1 tojás fehérje, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kanál tej, 1 csipet só. Lekenéshez: 1 tojás sárgája, 1 kávéskanál tej, valamint mandula forgács a szóráshoz.


A leveles tésztát kinyújtjuk kb. 25 x 40 cm-es lappá. A kakaós tészta hozzávalóit tálba tesszük és kemény tésztát gyúrunk belőle. Kinyújtjuk fele akkorára, mint a leveles tésztánk. Rátesszük a leveles tészta egyik felére, a másik leveles részt pedig ráhajtjuk. Éles késsel felcsíkozzuk a réteges tésztát, majd a csíkokat becsavarjuk és a két végét összecsippentve, karikákat alakítunk ki belőlük. 
 



 A kész karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, a tejjel kikevert tojássárgájával lekenjük őket és egy kevés mandulaforgáccsal megszórjuk. Előmelegített sütőben, 175 °C-on pirulásig sütjük a pereceket. Kihűtjük őket, majd porcukorral meghintve tálaljuk. Tökéletes parti sütemény.




 

4 megjegyzés:

  1. Lenyűgöző, mint mindig!

    Drága Kriszti!

    Sikerekben gazdag, nagyon boldog és reményteljes új évet kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Olyan szépen megfogalmaztad a lényeget!Legyen így! BUÉK!

    VálaszTörlés
  3. Szia
    Sokaig nem irtal
    Boldog uj evet kivanok neked es csaladodnak is!
    Koszonom a sok finom receptet

    VálaszTörlés
  4. Boldog, szép fotókban gazdag új évet kívánok :)

    VálaszTörlés