"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. április 27., hétfő

~ BOSZORKÁNYHAB ~
















Abszolút retró recept. Anyukám készített gyerekkoromban ilyen habot, szinte minden nap, amikor beköszöntött az eper szezon. Azt, hogy miért éppen boszorkányhab a neve, azt magam sem tudom, de sejtésem lenne, hogy talán azért, mert boszorkányos egyszerűséggel lehet elkészíteni. Valamint pillanatok alatt el is készül. Remek tojásfehérje felhasználási lehetőség, hiszen nem is kell hozzá más, csak friss bogyós gyümölcs és némi cukor vagy édesítőszer. Behűtve, egy finom desszert.


Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 4 kanál porcukor vagy ennek megfelelő édesítőszer, 1 csipet só, 300 gr. friss eper. 


Az epret szitában megmossuk, lecsepegtetjük majd botmixerrel pürésítjük. A tojásfehérjéket egy habüstbe tesszük, hozzáadjuk a csipet sót és elkezdjük habbá verni, mikor kezd keménnyé válni a hab, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot is. Amikor a hab jó kemény, akkor hozzáforgatjuk a 3/4 rész eperszószt. Négy pohár aljára öntünk a megmaradt szószból, rákanalazunk a habból, majd szósz és végül hab. Félbevágott eperszemet teszünk a hab tetejére és fél órára betesszük a hűtőbe, hogy lehűljön. Utána máris fogyaszthatjuk. Mennyei!








1 megjegyzés:

  1. Nálunk ugyanez volt málnával !!! három, lehet, hogy négy soron álltak a málnatövek a Nagyikámnál, nagyon sok termett, talán ezért :-)

    VálaszTörlés