A legegyszerűbb, de szerintem a legnagyszerűbb húsétel. Nem éppen diétás falat, ezért a fogyókúrában egyenesen tiltott csemege. De ki tud ellent állni az omlós, aranybarnára sült húsdaraboknak. Aki egyszer kóstolta, nem feledi az ízét az biztos. Sok macera nincs a hússal..., darabolás, fűszerezés, olajozás, nyakon öntés a sörrel és máris mehet a tepsibe. Utána a sütő már dolgozik magától, helyettünk...
Hozzávalók: 2 csík oldalas, 1 fej fokhagyma, 1/2 üveg sör, só, bors, Piros Arany paprika krém, kevés olaj.
A húst megmossuk, szárazra törölgetjük, majd a csontok mentén feldaraboljuk. Alaposan besózzuk, borsozzuk és a tetejüket megkenjük egy kevés paprika krémmel. Lerakosgatjuk a tepsibe a húsdarabokat, köré szórjuk a fokhagyma gerezdeket, meglocsoljuk egy kevés olajjal vagy olvasztott zsírral és alá öntjük a sört. Lefedjük alufóliával és sütőbe toljuk. Kb. 200 C-on, 45 percig pároljuk. Mikor letelt az idő, ellenőrizzük, hogy megpuhult-e. Ez után levesszük róla a fóliát és pirosra, ropogósra sütjük az oldalast. Főtt, vajban megforgatott, egész burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.
Illéskrisz Konyhája
Nagyon gusztusosan tálaltad. Az biztos hogy nem diétás de isteni :)
VálaszTörlésEz se semmi, istenien néz ki. Ki nem szereti az oldalast???? Én nagyon:-)))
VálaszTörlésA savanyúság gombóckát leírnád, hogy mi??? Sárgarépa-zeller??? Vagy sárgarépa-káposzta ???? nagyon cuki, ötletes:-)))))
Sárgarépa, alma. Ugyan olyan levet készítek hozzá, mint a fejes salátához szokás. Víz, ecet, cukor, só. Az almát káposztareszelőn, a sárgarépát almareszelőn reszelem le. Nagyon finom, sültekhez kiváló.
TörlésNagyon jó, csak sárgarépából én is szoktam így, szeretjük, de milyen jó ötlet az alma hozzá:-)))))
TörlésEz eszméletlen jól nézki!
VálaszTörlésMennyei falatok. Imádom!
VálaszTörlésA kaja - így olvasva is - mennyei, a terítő alatta mesés! :)
VálaszTörlésKrisztikém mikor mehetek egy ebédre hozzád?? Mennyei kaja!! :)
VálaszTörlésHa Budapestre jöttök, ugorj be Érdre, szívesen látnálak bármikor! :o)
TörlésNagyon szeretem az oldalast! Sörben pláne.:) A fotók pedig gyönyörűek!!
VálaszTörlésSzeretem az ilyen pirosra sült oldalast!!!
VálaszTörlésGyönyörű minden! ...és milyen fenséges lehet az íze!! Imádom a sült oldalast egyébként is. ;-)
VálaszTörlésHátigen, jó kérdés, ki tud neki ellenállni:) Ki akar? Én nem, istenien néz ki,a sürben sült húsokat különösen kedvelem, pedig a sört útálom:)
VálaszTörlésA sör jót tesz a husinak, puhítja és omlóssá teszi. Különben én magában is szeretem a sört, főleg nyáron a citromosat. :o)
TörlésJó tipp!
VálaszTörlésHamarosan elkészítem!
Brutális képeket készítesz, most vacsoráztam, de ezt még el tudnám tüntetni. Istenien néz ki! Köszönöm..
VálaszTörlésAjaj, azért az alakodra vigyázz! :o)
TörlésLányok Köszönöm a hozzászólásokat! :o))
VálaszTörlésNagyon szépek a képek és ez az oldalas, nagyon szeretem!
VálaszTörlésÓÓÓ, jaj,kegyelmezz!!Ez a kaja, ez a tálalás.Csodállak, Krisz!!
VálaszTörlésLilla!
VálaszTörlésköszönöm!
Aleda!
Dehogy is! Te sem szoktál! :o)))
Eszméletlenül élők a képek. Az ember szinte érzi az ételeid illatát:)
VálaszTörlésKedvencem az oldalas, főleg fokhagymásan :)
VálaszTörlésNagyon ott van!!! :)))
VálaszTörlésNagyon finomságos, és nagyon guszta!!! Én tuti nem tudnék ellenállni neki, inkább addig felfüggeszteném a diétámat.:) Sörben még nem sütöttem húst, de kifogom próbálni.
VálaszTörlésA zsír nagy része kisül belőle. A disznóhús ráadásul csak harmadannyi koleszterint tartalmaz, mint például a csirke bőre. Én a magam részéről nem tudok rosszat felhozni az oldalas ellen. (A csirke ellen sem )
VálaszTörlésNagyon szepek a kepek !!!
VálaszTörlésHoll lehet vasarolni iljen szep feher tanyert?
Koszonom a valaszt!
Krinsz!
TörlésKöszi! :o)
Ami, Petra!
Köszi! :o)
Gizi!
Ha csak a husit eszed savanyúsággal, akkor nyugodt lehet a lelked! :o)
Lacitrom!
Sajnos szeretjük a húsokat, ritkán sütök zsíros húst, inkább a csirke bőr nélkül. No de ha a csirke bőre ropogósra sül....akkor annak nem tudunk ellenállni. :o)
Mandala!
Tavaly vettem a Cora-ban. Sajnos csak lapos tányér volt. Mély és desszertes nem. Talán egyszer találok azt is, mert már láttam más blogon...És köszönöm!
Koszonom hogy valaszoltal!
Törlés