"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. május 3., vasárnap

~ AQUADELLA GÖRÖG SALÁTÁVAL ~




















Annyit meséltek nekem erről a Görög halacskáról, hogy ilyen finom, meg olyan finom, hogy vettem egy zacskóval és ma meg is kóstoltuk. Illetve csak én kóstoltam, mert nekem volt csak újdonság. Gondolom frissen a tengerből kihalászott, és ott helyben megsütött halacskáknak biztos más az ízük, de ez is irtó finom volt. Extra ropogós, apró halacskák citrommal és Himalája sóval ízesítve, kukorica lisztben kisütve. Autentikus Görög salátával és egy pohár sörrel, igazán izgalmas ételt varázsoltunk pár perc alatt. Amit Görögországban sütnek halat, annak Gavros a neve és egy picit nagyobbak az aquadellához képest. Talán egyszer megkóstolom azt is...


Hozzávalók 2 személyre: 500 gr. aquadella apró hal, 1/2 citrom leve, Himalája só, kukorica liszt, olaj a sütéshez. Görög saláta: 2 nagyobb fürtös uborka, 2 paradicsom, 2 kisebb lila hagyma, 1 üveg olíva bogyó, 250 gr. feta sajt, olíva olaj, 1/2 citrom leve.


A halacskákat fagyott állapotukban egy nagyobb tálba tesszük és rányomjuk a citrom levét és megszórjuk a sóval. Átforgatjuk és állni hagyjuk kb. 10 percig. Közben egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk.  Mikor az olaj felforrósodott, a halakra kukorica lisztet szórunk és átforgatjuk az egészet, hogy mindenhol bevonja őket a liszt. 3 részletben kisütjük őket. Azért nem egyszerre, mert a hideg hal lehűti az olajat és nem sülni fog benne, hanem főni. Pár perc alatt ropogósra válnak a forró olajban. Konyhai papírtörlőre szedjük ki őket, hogy a felesleges olaj leitatódjon róluk. Míg sülnek a halak, addig elkészítjük a salátát is. Az uborkát és a paradicsomot felkockázzuk, a hagymát szálasra vágjuk. Meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal, majd rámorzsoljuk a feta sajtot, és hozzákeverjük az olíva bogyót is. Borssal meghintjük a salátát, majd rácsavarjuk a másik fél citrom levét. Pirítóssal tálaljuk az ételt. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése