"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. május 5., kedd

~ SZTRCSATELLA SZELET ~














Idestova tíz éve, hogy ezt a süteményt úgymond megálmodtam és megcsináltam. Azóta végigsöpört a gasztro világban, mert egy nagyon könnyed, finom, krémes süteményről van szó, amit még sütni sem kell. Az eredeti fotómat, ami itt található számos helyen felhasználták már, ami korábban bosszantott, de mára már nem érdekel. Lényeg, hogy maradandót alkottam. Úgy látszik elég motivációsra sikeredett, pedig akkor még közel sem voltam úgymond, jó fotós... A mostani recept egy hajszállal eltér a régitől, de ízében mit sem változik ettől.


Hozzávalók: 1 liter tej, 2 dl búzadara, 2 dl cukor, 2 tojás sárgája, 1 csipet só, 120 gr. vaj, 200 gr keserű csokoládé, 400 ml tejszín, kb. 30 db. jóféle babapiskóta. 


A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a sót, a tojások sárgáját, majd lassú főzéssel, állandóan kevergetve besűrítjük, krémessé főzzük az egészet. Langyosra kihűtjük, majd belekeverjük a puha vajat is. A tejszínt felverjük kemény habbá, majd a csokoládé felét, 1 táblát belereszeljük. Nincs más hátra mint a sütemény összeállítása. Ha szögletes, kb. 20 x 20 cm-es tepsibe tesszük, akkor kockára vághatjuk majd, ha kerek formába tesszük, akkor viszont torta-cikk formában tálalhatjuk majd. A piskótákat egyenként megmártjuk tejben, majd lerakunk belőle egy sort. Erre jön a krém 1/3 része, utána a csokoládéreszelékes tejszínhab 1/3 része, majd egy réteg reszelt csokoládé. Ezt még kétszer megismételjük, míg el nem fogy minden. A kész tálat betesszük a hűtőbe 3-4 órára dermedni. Ezalatt a piskóta jól magába szívja a nedvességet és így lesz belőle egy puha, krémes desszert. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése