"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2020. május 15., péntek

~ KRÉMES CSIRKÉS TÉSZTA ~


















Vannak napok, amikor egyáltalán nincs kedvem a konyhához. Néha tényleg előfordul, bármilyen hihetetlen is ez... Ilyenkor próbálok olyan ételt főzni, ami nagyon gyorsan elkészül és viszonylag kevés eszközhasználattal jár, mert ha főzni nem volt kedvem, akkor valószínűleg mosogatni sem... Na, ez a mostani nap is pont ilyen volt. Szerencsére a hűtő és a konyhaszekrény fel van készítve az ilyen napokra, mert alapanyagokból nincs hiány. Csirkemell, tészta és sajt mindig elérhető, úgy hogy ezek felhasználásával készült el a mai ebéd is. Ami pedig az eszközfelhasználtságot illeti, alig kellett hozzá pár dolog: kés, vágódeszka, fakanál és egy nagyobb lábos. Fél óra múlva, már ettünk is... Zseniális recept.


Hozzávalók 4 személyre: 1 csomag spagetti tészta, 3-4 kanál olíva olaj, 1 nagyobb csirkemell filé, 3 dl. csirkehús alaplé, 2,5 dl tejszín, 1/2 pohár fehérbor, 2 kanál sűrített paradicsom szósz, 1 marék bébi spenót, 1-1 kávéskanál só, őrölt fekete bors, szárított kakukkfű, bazsalikom, fokhagyma granulátum, füstölt pirospaprika por, 2 kanál liszt, 3-4 evőkanál reszelt parmezán sajt. 



A csirkemellet felkockázzuk és a fűszereket rászórjuk. Jól átkeverjük, hogy mindenhol jó fűszeres legyen. Egy nagyobb lábosba felforrósítjuk az olajat, majd rádobjuk a húst és kevergetve lepirítjuk benne. Mikor átsültek a húskockák, megszórjuk a liszttel és hozzákeverjük a sűrített paradicsompürét, az alaplevet, a bort, a tejszínt és jól elkeverjük. Lefedjük és megvárjuk míg felforr. Ekkor beletesszük a mártásos húsba a száraztésztát.  Mérsékeljük alatta a tüzet és fedő alatt puhára, krémesre főzzük az ételt. A végén belekeverjük a bébispenótot és a reszelt parmezánt. Ha nagyon elfőne alatta a szósz, fehérborral vagy vízzel pótoljuk. Egyet forralunk rajta és máris tálalhatjuk. Reszelt parmezánnal megszórjuk a tészta tetejét. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése