Hozzávalók: 3 csésze liszt, 1 tojás, 1 csésze tej, 1/4 kocka friss élesztő, 1 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál cukor, 1 kávéskanál só.
Töltelék: 20 dkg sajt, 10 dkg lekvár. Kenéshez: 1 tojás sárgája + 1 kanál tejszín vagy tej.
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval, kelt tésztát dagasztunk. Letakarjuk a tésztát, és meleg helyen 40 percet pihentetjük. Ezután a tésztát 8 egyenlő részre adagoljuk.
Mindegyik tészta gombócot, kistányér nagyságúra nyújtjuk, és 4-et egymásra teszünk, úgy, hogy a lapokat olvasztott vajjal megkenjük.
Mikor elkészült a két tészta rakásunk, akkor egyenként nagy körré nyújtjuk őket és 12-12 szeletre felvágjuk. Az egyiket sajttal a másikat lekvárral megtöltjük.
Felcsavarjuk őket a szélesebb részüknél fogva és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kifliket. Letakarva, még 15 percet pihentetjük a tésztát. Ezután tojás sárgájával lekenjük a kifliket, és előmelegített sütőben, 165 C-on, pirosra sütjük.
Hát ez gyönyörű! Ezt meg kell sütnöm!
VálaszTörlésA fotók pedig *5! Azt elhiszem,hogy gyorsan elfogyott.
Hát ez valami csoda. Most így reggel bizony összefutott a nyál a számban és azonnal nekilátok, mert szerencse ma ráérel. Kedves Illéskrisz, köszönöm szépen a receptet.
VálaszTörlésKedves Illéskrisz, megint csodálatosat alkottál, nem győzök nyelni. Alig várom hogy hazaérjek és hozzákezdjek az elkészítéséhez. Az egy csésze, az ugye 2,5 dl? Már egy külön dossziét kaptak a receptjeid. Köszönöm.
VálaszTörlésÜdv.: Kati
Krisztikém nem voltam mostanában sokat a neten, erre ma ideérek és ez a finomság fogad! Elvesztem, gyönyörűek!!!
VálaszTörlésEz a lámpalekapcsolás meg külön aranyos:-)))
Nem tudok mit írni!:-)Csak azt, hogy gyönyörűek!
VálaszTörlésMilyen jó lenne, ha valaki engem is ilyen finom reggelivel meglepne :P
VálaszTörlésNagyon guszta és bizonyára finom is, nem csoda hogy hamar elfogyott! :)
Nagyon guszták, és minden elismerésem, hogy vasárnap reggel képes voltál nekiállni sütni. :))))
VálaszTörlésA lámpaleoltás után ki nyert?
De hogy ez milyen finom tud lenni, réteges, olvad szét a szájban!!!
VálaszTörlésMesteri fokon űződ a kelt tészta művészetét komolyan mondom.Ezek a kiflik csodásak,egyik szebb mint a másik,nem csodálom,hogy hamar elkapkodják.:)
VálaszTörlésJa,bocs a júhtúrós dologért,hirtelen azt hittem nálad olvastam:)
Hozom az eredményt :)
VálaszTörléshttp://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/09/lekvaros-torok-katmer.html
Tényleg csodaszépek lettek:) Szuper recept, még a háten sort kerítek rá én is, szerintem nálunk is sikere lesz.
VálaszTörlésMindenkinek köszönöm a kedves hozzászólást! :o)))
VálaszTörlésNyammmi, Krisz, ez nagyon!!!!!
VálaszTörlésez nekem is kell! Most! :)
este meg is sütöm, ha nem leszek dögfáradt, míg hazaérek, kedves BKV!
Elkéstem? Mióta nem voltam, turbó sebességgel raktad fel a finomabbnál-finomabb étkeket! Hová ez a nagy sietség? Viszem a recit, nagyon tetszik!!
VálaszTörlésCsodaszépek, én is készülök valami hasonlóval nemsokára. Ugye nem haragszol meg a szemtelenségemért, ha azt írom ez nem a Katmer (az egy lapos réteges lepénykenyérféleség), hanem a Katmer pogaca. Mindenesetre ez mit sem vol le az értékéből, mert olyan guszták, hogy rendesen itt csöpögök a monitor előtt!
VálaszTörlésKrisztike megsütöttem, holnap ezt viszik a gyerek a suliba. Nagyon jó lett és olyan szép, ahogy levelesek a rétegek. Sajtot tettem bele. Nagyon köszönöm a receptet! :)
VálaszTörléshttp://forum.sanomabp.hu/forumkep/9/82811/436/13076786/1.jpg
szia
VálaszTörléskoszi a receptet,nagyon szep kiflik lettek
en legkozelebb nem egeszben teszem bele a sajtot,mert kicsit gumiszeru volt,hanem reszelem,
udv
Erika
Tudna nekem valaki segiteni abban, hogy mennyi is az az 1/4 kocka eleszto?? Kulfoldon elek a ferjem torok es szeretnem neki megsutni reggelire ezt a finomsagot, de az eleszto itt lehet nagyobb kocka. Elore is koszonom
VálaszTörlés