"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. december 3., kedd

~ KARÁCSONYI MARCIPÁNOS ~
















Karácsony közeledtén gyűlnek az "ezt mindenképp meg kell sütnöm" receptek. Pont olyan ez a marcipános is. Omlós, porhanyós, egyfalatos kicsi keksz, ami tökéletes egy délutáni habos kávé mellé. De jól fog mutatni a süteményestálon a többi finomság között. Nagyon egyszerű elkészíteni, szerintem ne hagyjátok ki...


Hozzávalók: 250 gr. liszt, 100 gr. nyers marcipánmassza, 2 tojás sárgája, 1 csipet só, 1 bio citrom reszelt héja, 120 gr. vaj, 50 gr. cukor, 1 csomag vaníliás cukor. Forgatáshoz: porcukor.


Az összes hozzávalót tálba tesszük majd összegyúrjuk. 


 

A tésztát elfelezzük, majd két, kb. 50 cm-es hengert sodrunk belőle. Egy éles késsel ujjnyi vastagon felszeleteljük a tésztahengereket. A kis kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.




A sütőt előmelegítjük 160 °C-fokra és kb. 15-20 perc alatt világosra kisütjük a marcipános kekszeket. Még forrón megforgatjuk őket a porcukorban. Jól záródó fémdobozban tároljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése