"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. november 27., szerda

~ TRAMEZZINI GIRELLE ~














Az olaszok szuper találmánya, a hófehér, héj nélküli szendvicskenyér, a Tramezzini. Áldásos egy alapanyag az biztos. Olyan brutálisan finom szendvicseket lehet belőle készíteni, hogy nem lehet vele egyszerűen betelni. Puha, lágy kenyérszeletek, amit készíthetünk sósan, és édesen is. Ha sós ízben szeretnénk, akkor tonhal vagy tojáskrémmel a legfinomabb, ha édesen, akkor csokoládé krémmel vagy nutellával, de finom gyümölccsel és mascarponéval is eszméletlen jó. Most nutellával készült. Valami mennyei!!!!


Hozzávalók: 1 csomag Tramezzini kenyér, 1/2 üveg Nutella, 100 gr. étcsokoládé. 


A hófehér kenyérszeleteket gyúrólapra tesszük és sodrófával átmegyünk rajtuk, kilapítjuk őket. 




A kinyújtott kenyérlapokat megkenjük vékonyan Nutellával.




Ez után óvatosan, de szorosan feltekerjük őket. 




A kész tekercseket fóliába csomagoljuk és fél órára betesszük őket a fagyasztóba, hogy lehűljenek. Jobban szeletelhetővé válnak ettől. Miután lehűltek, egy éles késsel három részre felvágjuk a tekercseket, majd az egyik talpát olvasztott csokoládéba mártjuk. Kidermesztjük és úgy tálaljuk. 





2 megjegyzés:

  1. Szia Krisz!
    Hol lehet tramezzini kenyérhez hozzájutni?
    Nagyon jól néz ki ez az édesség, szívesen kipróbálnám.
    Köszi,
    Júlia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Az Intersparban vettem, a csomagolt kenyereknél van...

      Törlés