"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. november 5., kedd

~ PÁCOLT LILA HAGYMA SALÁTA ~













Lassan beköszönt a tél és ilyenkor kiálltunk némi vitaminért, ízért és színekért. Erre legalkalmasabb mondjuk a lila hagyma. Mindazon által, hogy tele van C vitaminnal, erősen antioxidáns, segíti a méregtelenítési folyamatokat, gátolja a rákos sejtek kialakulását-szaporodását, csökkenti a vércukor szintet és a bőrünkre is jó hatással van. Természetesen frissen, megpucolva az igazi, de mivel sokunknak bánthatja a gyomrát, nem árt bepácolni. Ez által veszít az erejéből és ízesebbé válik. Pácolt formában elmaradhatatlan a zsíros kenyérről, a hamburgerből, sültek mellől vagy bármely főzelék tetejéről. Szóval csakis pozitív dolog, ami a lila hagymát illeti...


Hozzávalók 4 üvegecskéhez: 6 db. lila hagyma, 2 db. fokhagyma,  ízlés szerint ecet, cukor, só. 


A  hagymákat megpucoljuk, félbe vágjuk és szálasra felszeleteljük. Az így kapott hagymaszeleteket szétszedegetjük, tisztára mosott üvegekbe tesszük, jól megtömjük és a tetejére tesszük elosztva a felszeletelt fokhagymát is. Felengedjük az üvegeket vízzel, majd a vizet egy lábosba öntjük. Hozzáadunk a kimért vízhez ízlés szerint ecetet, sót és cukrot. Felmelegítjük, hogy feloldódjon benne minden, majd az így kapott levet rámérjük a hagymára. Lezárjuk az üvegeket és hűvös helyen tároljuk. 






2 megjegyzés:

  1. De jó ötlet, meg is csinálom én is, szeretem nagyon pl. szalonnához is :-)

    VálaszTörlés
  2. Elkeszitettem nagyon kivancsi vagyok milyen lesz

    VálaszTörlés