"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. október 30., szerda

~ SPENÓTOS TEJSZÍNES ORZÓ ~













Az Orzó egy búzalisztből készült tészta-féle, amiről sokan azt gondolják, hogy valami gabona...Sajnos nem, sima tészta, gluténnal és szénhidráttal. Rengetegféle képen fel lehet használni,  ez viszont előnyére szolgál. Jó alap lehet egy salátához, levesbetéthez, körethez vagy rizottóhoz. Hasonlóan kell megfőzni mint a rizst, csak fele idő szükséges hozzá. Most egy nagyon egyszerű elkészítési módot választottam hozzá. Spenót, tejszín, fokhagyma és jó sok sajt. Nagyon finom, még a gyerekek is megeszik fintorgás nélkül. 


Hozzávalók 4 személyre: 1 liter zöldségleves, 1 csésze tej, 1 csésze főzőtejszín, 2 csésze orzó tészta, 2 gerezd fokhagyma, 2 csésze reszelt sajt / trappista, edami, parmezán vegyesen /, 300 gr. bébi spenót, ízlés szerint só, őrölt fekete bors. 


A zöldségalaplét és a tejet egy lábosba öntjük, felforraljuk. Hozzászórjuk az orzó tésztát, ízesítjük sóval, borssal. Néha megkevergetve, fedő alatt főzzük tovább lassú tűzön. Mikor a tészta kezd megduzzadni, hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt fokhagymát és a felvágott, szárától megszabadított spenótot. Mikor krémessé főtt az egész belekeverjük a reszelt sajtokat is. Megvárjuk míg a sajtok elolvadnak benne. Reszelt parmezánnal megszórva, forrón tálaljuk az ételt. Ha valakinek ez nem lenne elég tartalmas, akkor sült csirke vagy halhússal gazdagíthatjuk.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése