"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. október 18., péntek

~ ZELLERKRÉMLEVES PASZTERNÁKKAL ~














Ahogy beköszönt az ősz, olthatatlan vágyat érzek a krémlevesek iránt. Krémesen sűrű, izgalmas zöldségízek egy kis roppanós levesbetét kíséretében. Komolyan, esténként úgy érzem miközben kanalazgatom bambán a Tv. előtt, hogy némi energia visszaáramlik a testembe, amit a nap folyamán elveszítettem apránként. Energia donor. Szinte nincs is olyan zöldség, amit ne próbáltam volna ki krémleves formájában. Most zeller volt soron, egy kis paszternákkal megspékelve. Borzasztó finom. 


Hozzávalók 4 személyre: 1 zellergumó zöldjével, 1 paszternák, 1 közepes burgonya, 2 szál újhagyma, 250 gr. főzőtejszín, ízlés szerint só, őrölt fekete bors, 1 csipet cukor, 2 kanál olíva olaj, 1 kanál vaj. Tálaláshoz: zeller zöld, bors, pirított zsemlekocka.


A vaj és olaj keverékén elősütjük a vékonyan felkarikázott újhagymát, majd hozzászórjuk a megpucolt és felaprított zöldségeket. Pár percig együtt pirítjuk az egészet, majd sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Beletesszük a levesbe az alaposan megmosott zeller leveleket is. Lefedjük és az egészet puhára pároljuk. Mikor megpuhultak a zöldségek, a tejszínnel behabarjuk és botmixerrel pürésítjük. Ha kell utána ízesítjük a levest és hozzáadjuk a csipet cukrot is. Forrón tálaljuk a pirított zsemlekockákkal.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése