"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. október 25., péntek

~ KAGYLÓSALÁTA ~
















Szeretem a tengeri herkentyűket, kivétel képez ez alól a rák. Bár barátkozom vele bőszen, talán egyszer szoros lesz a viszonyunk. Hivatalosan ez a saláta recept apró koktélrákra szól, de gondoltam miért is nem működne natúr ízű, sós lében eltett fekete kagylóval is. Abszolút élvezhető, jól behűtött állapotban, némi pirított kenyérszeletkékkel. 


Hozzávalók 4-6 személyre:  1 kisebb jégsaláta, 1 kisebb kígyóuborka, 6-8 szem koktél paradicsom, 1 érett avokádó, 1 citrom, 1 üveg sós lében eltett kagyló. Majonéz öntet: 1 tojás sárgája, 100 ml olaj, só, őrölt fekete bors, cukor, citromlé, 1 evőkanál piros paprikakrém, cayenne bors, 1 mokkáskanál füstös fűszerpaprika őrlemény.


A salátát leöblítjük, szárazra töröljük és felcsíkozzuk. A paradicsomot, az uborkát és az avokádót apróra felkockázzuk. Egy nagy tálba vagy kelyhekbe rétegesen lerakjuk a zöldségeket és meglocsoljuk citromlével. A kagylót leszűrjük, lecsepegtetjük. A majonézhez a tojássárgáját tálba tesszük és az olajat lassan hozzácsorgatva, gyors mozdulatokkal, masszív krémet keverünk belőle. Ízesítjük a majonézt a fűszerekkel és a végén lazán beleforgatjuk a kagylókat is. A majonézes kagylót a salátára halmozzuk, megszórjuk egy kevés füstölt fűszerpaprikával és citromgerezdet teszünk mellé. Tálalásig behűtve tároljuk. Pirított kenyérrel kínáljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése