"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. október 1., kedd

~ BOUNTY POHÁRBAN ~

















Egyik kedvenc csokim a Bounty... Mindegy, hogy tej vagy keserű csoki rajta a kéreg, szerintem finom mindkét ízben. Amúgy a kókuszos dolgokért nem igazán rajongok, de ez valahogy rabul ejtett. Talán azért mert nem túl édes csokoládé... Most megálmodtam poharas formában. Szinte pont olyan az íze. Alig várom az estét, hogy tv. előtt bekanalazzam. Ha rám hallgatsz, megcsinálod...


Hozzávalók 4 pohárhoz: 1 3/4 csésze tej, 1/4 csésze búzadara, 1/2 csésze durva kókuszreszelék, 2-3 kanál cukor, 1 csipet só. Csokoládé réteg: 3/4 csésze víz, 50 gr. étcsokoládé, 4 kanál sötét / cukrozatlan / kakaópor, 2 kanál cukor, 2 kanál tej. Díszítéshez: 1 evőkanál kókuszreszelék.


A tejet lábosba mérjük, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és állandóan kevergetve, lassú tűzön, hogy ne égjen le, sűrű krémet főzünk belőle. Kicsit hűlni hagyjuk, majd négy üvegtálkába vagy pohárba szétosztjuk. A csokoládés réteghez egy kisebb láboskába beleöntjük a vizet, felforrósítjuk, majd beletördeljük az étcsokoládét. Megvárjuk míg felolvad benne, utána beleszórjuk a keserű kakaóport és a cukrot. Simára elkeverjük és felfőzzük. Ne sokáig, nehogy odakapjon. A végén lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a tejet is. Fényes, sűrű mártásnak kell lennie. A kész csokimártást a tálkákban lévő kókuszos krémre kanalazzuk. Lefedjük a tálkákat, és tálalásig behűtjük őket. A desszertek tetejét kókuszreszelékkel díszítjük. 







2 megjegyzés: