"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. november 18., hétfő

~ PÁLMALEVÉL ~
















Egy egyszerű teasütemény leveles tésztából. Fahéjas, ropogós... Mi kell még?  Ha hirtelen kell valami édesség, és van is friss leveles tészta a hűtőben, akkor nagy baj már nem lehet. Egyszerűen kitekered, megcukrozod, felvágod és megsütöd. Ilyen baromi egyszerű. Nagyon finom kísérője a kávénak. Próbáld ki, rabja leszel!


Hozzávalók: 1 csomag friss Tante Fanni leveles tészta, barna cukor, fahéj.

A gyúrólapra barna cukrot szórunk, majd a friss leveles tésztát kitekerjük rá. A tészta tetejére is szórunk a cukorból és meghintjük egy kevés fahéjjal is. A tészta alsó-felső szélét a közepéig hajtjuk, majd megint hajtunk rajta egyet.



  



A kész tekercset vékony ujjnyi szeletekre felvágjuk. A pálmaleveleket egy sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.




Minden levél tetejére szórunk még egy kevés barna cukrot, majd mehet a tepsi a forró, 180 °C-fokos sütőbe kb. 15-20 percre. Szép aranybarnára megsütjük őket.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése