"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2019. december 29., vasárnap

~ FÜSTÖLT LAZAC BULGURRAL ~














Szeretem a Svéd áruházat, az íkeját... Amellett, hogy számtalan jó ötlettel szolgál, finom a konyhája is. Olyan jó sült csülköt sehol nem ettem még, mint Húsvétkor náluk. Na szóval... Idén Karácsonykor inspirált az egyik előételük, a hidegen füstölt lazac táluk, amit muszáj volt megalkotnom az ünnepek alatt is az egyik reggelen. Vettem hozzá lazacot és kapor szószt, a többi meg csak gyerekjáték volt. Igazán ütős hideg, villásreggeli lett belőle.


Hozzávalók 2-3 személyre: 1 csomag szeletelt lazac, 1/2 csomag rukkola levél, 1 citrom, 1üveg kapormártás, 1 kis üveg fekete vagy piros kaviár, 1 csésze bulgur, 1 sárgarépa, 1-2 rózsa karfiol. Továbbá: ecet, cukor, só, olaj.


Először a sárgarépát és a karfiolt nagyon apróra felvágjuk és egy salátalével marináljuk. Egy pohár vízbe teszünk ízlés szerint cukrot, sót, ecetet, majd elkeverjük és ráöntjük a sárgarépás zöldségre. Egy órát állni hagyjuk, addig elkészítjük a bulgurt. Egy serpenyőben kevés, 1-2 kanál olajat forrósítunk, majd ráöntjük bulgurt. Átpirítjuk és felöntjük másfélszeres vízzel. Sózzuk, majd fedő alatt készre pároljuk. Ha megpuhult, kihűtjük. A marinált zöldségkeveréket leszűrjük, és hozzákeverjük a kihűlt bulgurhoz. Ez lesz a halsaláta alapja. Nincs más teendőnk, mint tálra rendezni a bulgurt, a lazacszeleteket, a rukkolát, a kaviárt, a kapros szószt és a citromgerezdeket. Tálalásig behűtjük az előételt. Kínálhatunk hozzá pirított bagett szeleteket és tea vajat.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése