Lassan beköszönt az ősz, és jön az alma szezon...Temérdek almás receptem van, hol így, hol úgy kell az almát benne elkészíteni. Most nem volt kedvem a tésztával foglalkozni, és már régóta izgatta a fantáziámat, ez az Almarózsa nevű sütemény...Elég sok blogon olvastam már róla, gondoltam, most jött el az Ő ideje, hogy elkészítsem, a gulyáslevesem mellé. Hű, ez milyen finom! Általában egy szelet, vagy kocka sütinél meg is szoktam állni, de most nem sikerült...Négyet megettem....Amilyen egyszerű, olyan nagyon finom süti.
Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 2 db nagyobb édes alma, fahéj, barna cukor, 1 tojás sárgája, 1/2 citrom leve.
A tésztát vékony téglalappá kinyújtjuk, majd éles késsel, kétujjnyi csíkokra felvágjuk, a hosszanti oldalánál. Az almát megmossuk, szárazra töröljük, majd a magházát kivágjuk. Nagyon vékony szeletekre felvágjuk, kevés citromlével megspricceljük, hogy ne barnuljon meg. A tészta csíkokra felrakosgatjuk az alma szeleteket, majd felgöngyöljük őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a Rózsákat, tojássárgájával lekenjük őket, majd előmelegített sütőben, 165 C-on, pirosra sütjük a süteményt. Langyosra hűtve, porcukorral megszórva tálaljuk.
Ezt egyszer én már kipróbáltam, és nem jött össze, de már jó régen volt, lehet, hogy újra megpróbálom. :)
VálaszTörlésA tieid gyönyörűek lettek!
Még sosem ettem ilyet, csak gyönyörködtem bennük a különböző blogokon. A tiéd is csodálatos lett, szerintem isteni lehet és tényleg olyanok, mint a rózsa.
VálaszTörlésTök jó! Sokkal bonyolultabbnak tűnik. de így, hogy bemutatod a "trükköt", talán én is megpróbálom. Egy jó vadpöri után méltó befejezés lenne. Mentem a receptet.
VálaszTörlésCsak ámulok és bámulok... gyönyörűek lettek!!!
VálaszTörlésGyönyörű sütemény. Te tényleg ilyen erős önuralommal bírsz, hogy a sütijeidből csak egy-két szelettel eszel? Hát, én nem lennék ilyen erős...:)))
VálaszTörlésMár egy ideje készülök megsütni, aztán mindig elmaradt. Gyönyörűek lettek!
VálaszTörlésCsodaszépek!!! Szinte kedvem lenne beleharapni.
VálaszTörlésÉn már többször megsütöttem, és nálunk is nagy sikere volt. Egyszerű, ám nagyon finom.:)
Hogy ezek milyen szépek, és milyen fantasztikus ötlet megint! Tényleg nagy önuralmad van! Én azért nem sütök mert nem bírok magamnak megálljt parancsolni! :D
VálaszTörlésÉn is gyakran sütöm, mert mindig sikere van és amilyen gyorsan készül, olyan gyorsan el is fogy :)
VálaszTörlésHű, de jól néznek ki!
VálaszTörlésMár tudom is, hogy mit kezdjek a maradék leveles tésztámmal ;)
Köszi a részletes reprezentációt!
Nekem is van egy csomag leveles tésztám.Ki fogom próbálni, mert alma nekünk is rengeteg van.:-)
VálaszTörlésSzépek lettek nagyon!
Fantasztikus
VálaszTörlésNagyon szépek,milyen finom fahéjas sült alma illata lehet:)
VálaszTörlésSzokás szerint nagyon ötletes és gyönyörűséges, az íze és illata is csodás lehetett :). Köszi, hogy lefényképezted a készítés menetét is. Biztos el fogom készíteni, mert egyszerű mégis nagyszerű!!
VálaszTörlésNagyon guszta lett, köszönöm, hogy megosztottad velünk.
VálaszTörlésKedves Illeskrisz!
VálaszTörlésSzeretnem en is megsutni ezt a sutemenyt, de sajnos a recept leirasaban nem szerepel,hogy mikor es hogyan kell belerakni a fahejat es a cugrot. Mennyi ideig kell sutni?
Elore is koszonom a valaszat.