"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. március 1., kedd

~LUSTA ASSZONY PIZZÁJA~














Lusta asszony pizzája, avagy Kényércsészés pizza... Az első megnevezés inkább találó rá, mert tényleg a lustaság ne tovább-ja ez a pizza. A "tésztája" köszönőviszonyban sincs az eredeti kelesztett tésztákhoz képest, ugyanis az alapja, nemes egyszerűséggel, toast kenyérszelet. Mondjuk abból is a jobbik fajta, az az "amerikás", de csakis a mérete miatt. Ugye milyen egyszerű?! Ezzel meg lehet úszni a dagasztás-kelesztés nyűgjét, főleg aki nem nagyon ért hozzá, vagy éppen nem nagyon kedveli az ilyesfajta ragacsos tészta-macerát. Egyszerű és nagyszerű. Pillanatok alatt, ropogós pizzát lehet vele elővarázsolni a sütőből. Csak vágunk, darabolunk és reszelünk. Ennyi. És a végeredmény pedig csábító... Természetesen a tölteléket saját ízlésünknek megfelelően állíthatjuk össze, kinek mi a kedvence. Amiket én felsoroltam, az csak támpont volt, mi ezeket kedveljük.


Hozzávalók: 12 szelet nagyobb toast kenyér, kevés tea vaj, 1/2 - 1/2 csésze csípős paprikás szalámi, sonka, kukorica, lila hagyma, csípős zöldpaprika, koktél paradicsom, 15 dkg reszelt sajt, 2-3 evőkanál ketchup, 1-1 mokkáskanál bazsalikom és kakukkfű.


A toast kenyerek héját éles késsel levágjuk, majd sodrófával vékonyra sodorjuk őket. 




Puha tea vajjal kikenjük a mélyebb muffin-formák belsejét, majd a kenyér lepényeket beleillesztjük a mélyedésekbe. Vigyázzunk, mert könnyen szakad...




A töltelékhez valókat kisebb, azonos méretű kockákra feldaraboljuk, a sajtot lereszeljük. Elsőként egy kevés reszelt sajtot teszünk a mélyedésbe, majd jöhet a többi hozzávaló is... Sonka, szalámi, hagyma, kukorica, paradicsom, kevés ketchup és a fűszerek: a bazsalikom és a kakukkfű. Kissé lenyomkodjuk a tölteléket, hogy még egy kevés reszelt sajt is ráférjen majd a tetejére.






A sütőt előmelegítjük 200 C-fokra, majd betesszük a pizzákat sülni. Kb. 20 perc alatt, készre, ropogósra sütjük őket. Azon melegében, forrón tálaljuk. Adhatunk mellé szószokat, paradicsomot, csípős paprikát, ki mit szeret... Nagyon finom eleség akár reggelire vagy vacsorára. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése