"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. március 27., vasárnap

~ SÜLT PUDING ~










Kevés munkával, finomat... ez a mottója is lehetne ennek a desszertnek. Kimondottan akció-gyenge édesség. Hirtelen felindulásból készült, mivel idén nem sütöttem krémes süteményt a Húsvéti ünnepre. Meg is fogtam a homlokom, hogy nem vagyok e beteg, eme készületlenségnek, de megállapítottam, hogy nem... Most úgy látszik csak a sonkára koncentráltam, mert az bizony ütős lett. Szóval ez a süti, akarom mondani desszert, teljesen olyan ízzel bír, mint egy csokoládés puding. Finom és krémes. A kesernyés kakaóíz nagyon jól harmonizált a friss eperrel. Mondjuk ennek az epreknek nem sok köze van az aktuális hónapban, eperföldön érett eper ízéhez, de most félre téve a nyavalygást, tényleg jó volt hozzá. Ha van egy turmixgéped és egy sütőformád, máris neki állhatsz...


Hozzávalók 4 személyre: 2 tojás, 1 tojás sárgája, 1 1/3 csésze zsíros tej, 1/3 csésze tejszín, 4 kanál cukor, 1/2 csésze keserű kakaópor, 1/2 csésze liszt, 2 kanál sűrített tej, 2 kanál Nesquick kakaópor, 1 csipet só, 1 kanál olvasztott vaj.


A sütőt előmelegítjük 180 °5C-ra. Az összes hozzávalót turmix gépbe öntjük, majd 1 perc alatt kikeverjük az egészet. Veszünk egy kisebb kuglóf formát, ecsettel kiolajozzuk és liszttel gyengén meghintjük. A kész kakaós folyadékot beleöntjük a kuglóf formába. A formát vízfürdőbe állítjuk, így tesszük be a sütőbe sülni. Kb. 30 perc alatt megsül a puding, melyet tűpróbával ellenőrzünk. Ha nem ragad, akkor átsült. Rácsra téve langyosra hűtjük, majd késsel a széleket meglazítva, tálra borítjuk a pudingot. Felszeletelve, gyümölccsel tálaljuk. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése