"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. március 14., hétfő

~ MÁKOS LINZERKIFLI ~















Olyan rég sütöttem már mákos süteményt, hogy éppen itt volt már az ideje. A linzertészta nem csak lekvárosan finom, hanem így mákosan is, kifli formában. A Pintersten leltem rá a receptjére és azonnal meg is tetszett. Milyen jó választás volt! Ez olyan nagyon finom kifli, hogy talán még nem is ettem ennél jobbat. Azt hiszem a receptjét nem felejtem el, mert biztosan megsütöm diós illetve gesztenyés ízben is. Főleg, hogy közeleg a Húsvét... Milyen jó lesz majd ezzel a finomsággal megkínálni a locsolókat.


Hozzávalók: 37,5 dkg sima liszt, 1/2 csomag sütőpor, 15 dkg hideg vaj / nem margarin! /, 1 tojás, 6 dkg porcukor, 1 csipet só, 75 ml tej, 1/2 citrom reszelt héja és leve. Töltelék: 20 dkg darált mák, 1 dl. tej, 10 dkg cukor, 1/2 citrom reszelt héja.


A tészta hozzávalóit tálba tesszük és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát 3 részre osztjuk, kerek korongokká sodorjuk, majd fóliába csomagoljuk őket és betesszük a hűtőbe 1 órára pihenni. Míg pihen a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. A mákot, a cukrot, és a citromhéjat egy tálba mérjük és a felforrósított tejet ráöntjük. Kikeverjük és kihűtjük.



Mikor lehűlt a tészta, akkor lisztezett gyúrólapon, egyenként nagyon vékonyra kinyújtjuk majd megkenjük őket a kikevert és lehűlt töltelékkel.




Éles késsel felvágjuk 12 szeletre a tésztalapot, majd felcsavarjuk kifli formára. Így lesz összesen 36 darab kiflink.


 

 
A kész kifliket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra és kb. 18-20 perc alatt világosra megsütjük benne a kifliket. Tálaláskor porcukorral hintjük meg. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése