"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2016. március 5., szombat

~CITRUSOS BUBORÉK SÜTEMÉNY~














Mikor a Pinteresten / itt  felfedeztem ezt a süteményt pár hónapja, akkor egyből a Húsvét jutott róla az eszembe. Talán a frissessége és a színvilága hozta elő bennem a tavaszt és a megújulást. Eltettem a memóriámba, és a napokban előszedtem onnan. Elkészítettem kicsit átvariálva, és most ezzel csalogatom elő vele a tavaszt. Sütni nem kell, úgy hogy egyáltalán nem bonyolult az elkészítése. Az alapja keksz, a krémje pedig a jól ismert mascarpone-túró egyveleg, egy kis citrus zselével és habcsókkal felturbózva. Annyira lenyűgöző és finom... Húsvétkor biztos megint asztalra kerül a többi finomsággal együtt.


Hozzávalók: 12 db "négercsók", vajas keksz / amennyi a tepsi aljába belefér /, 800 gr. krémes túró, 250 gr. mascarpone, 2 kis doboz natúr-krémes joghurt, 10-12 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja és leve, 40 gr. zselatin por, 70 gr. víz. Citruszselé: 200 gr. víz, 40 gr. zselatin por, 4 kanál cukor, 1 kávéskanál citromsav, pár csepp sárga ételszínezék.


A kekszet egy kb. 20 x 30 cm-es tepsibe rakosgatjuk. A túrós krémhez tálba tesszük a mascarponét, a joghurtot, a krémes túrót, a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját és a levét valamint a felmelegített, de nem forralt zselatint. / Az nagyon fontos, hogy a hozzávalók szoba hőmérsékletűek legyenek, mert ha nem, akkor a zselatin rögtön összeugrik a hideg krémben... / Habverővel simára kikeverjük az egészet. A kész krémet a tepsiben lévő kekszre simítjuk, majd a habcsókokat szépen elrendezve, hogy később amikor kockázzuk, akkor minden süti közepére essen egy csók, belenyomjuk a túrós krémbe. Ez után betesszük a süteményt a hűtőbe dermedni 2-3 órára. Mikor szépem megdermedt a sütink, akkor elkészítjük a citrusos zselét. A vizet kisebb lábosba mérjük és hozzáadjuk a a zselatinport, a cukrot, a citromsavat és a pár csepp ételszínezéket. Felmelegítjük, de nem forraljuk. Langyosra kihűtjük és csak utána kanalazzuk a sütemény túrós részeire. Tálalásig visszatesszük a süteményt a hűtőbe. Kockára felvágva tálaljuk. Nagyon mutatós és finom sütemény.





6 megjegyzés:

  1. hogy ez mennyire jól néz ki...elkészítem, szerintem én mirindás pudingot öntök rá, mi azt imádjuk, szóval még istenibb lesz :) recepteket nézegetek most ezerrel húsvétra, nézzétek, itt is nagyon jók vannak http://bit.ly/sutnijo

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ötletes, könnyed, frissítő süti lehet!

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Ez annyira fantasztikus, hogy idén ez kerül a húsvéti asztalra süteményként:) Annyi kérdésem lenne, hogy a habcsókokat milyen módszerrel "nyomtad" a túrós krémbe? Annyira törékenyek, nem nyomódnak össze? Előre is köszönöm a választ

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nem szabad nagyon erősen belenyomni, inkább kanállal csinál kis fészkeket a túrós krémbe és úgy ültesd bele őket. Ha meg is reped a csoki az oldalán nem fog látszani a krémtől...

      Törlés
    2. Köszönöm a választ:) Még az jutott az eszembe, hogy nem könnyebb a habcsókokat előbb elhelyezni és köréjük önteni a krémet? Pont ma szereztem be (Lidl) egy habcsókot tesztelésre, hogy milyen izű - állagú. Tökéletes lesz:)

      Törlés
    3. Szia! Igen, azt is lehet, köré öntheted.

      Törlés