Nem tipikus Karácsonyi sütemény, de engedve a csábításnak elkészült. A kislányom már hetek óta "rágta a fülem" ezért a sütiért. Egy főzőműsorban látta, és ott azon melegében megtetszett neki. Szerintem igazán, a bohókás külseje és a neve keltette fel az érdeklődést. De be kell valljam, tényleg nagyon mutatós édesség... Leginkább egy szülinapi partin tudom elképzelni, ahol amúgy is sok színkavalkád és a gyerekzsivaj... No de mit volt mit tenni, jó lesz most az Ünnepre is. Mivel sütést nem igényel csak hűtést, kiváló "programozható" édesség. A gyerekek imádni fogják...
Sárga réteg:
3 tojássárgáját, 5 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk.
3 tojásfehérjét felverünk habnak. 1,5 dl vizet felmelegítünk és beleteszünk 1 csomag zselatint.
Felforraljuk,
és a sárgához öntjük, majd a felvert habot is hozzá keverjük. Ezután
magas falú edénybe öntjük és kb. 15 percig hűtőben dermesztjük. Nagyon
fontos a hűtés különben a rétegek összefolynak.
Barna réteg:
Ugyanúgy,
mint a sárga réteg csak keverjünk bele 2 dkg kakaóport. Ráöntjük a
sárga rétegre és ismét 15 perc alatt hűtőben dermesztjük.
Fehér réteg:
4 dl tejfölt 7 evőkanál porcukorral 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk és 1,5 dl
vizet 1 csomag zselatinnal felforralunk és hozzákeverjük, majd ráöntjük
a barna réteg tetejére és ismét 15 perc hűtés következik.
Piros réteg:
3 dl vizet felforralunk, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverünk egy tasak eper ízű gyümölcskocsonya port. Addig keverjük, míg feloldódik. Langyosra hűtjük és a süti tetejére öntjük. 15 perc alatt megdermesztjük, majd a tepsit még betesszük a hűtőbe 1 órára. Tálaláskor felkockázzuk és tálra téve adjuk asztalra.
Illéskrisz Konyhája
Júúúújjj! Édesanyám gyerekkoromban rengetegszer csinált nekünk ilyet! Mi hüti-sütinek hívtuk :) El is küldöm a linket a Tesóimnak is, had nosztalgiázzanak ők is. :) Nekünk ez is egy kis Karácsonyi meglepi!!! Köszi szépen nagyon!
VálaszTörlésBuon Natale ! <3
VálaszTörlés:))
VálaszTörlésNálunk is a gyerekek nagy kedvence, vidám, színes süti! :) Meg persze finom is! :)
VálaszTörlésMennyire nehéz szeletelni?
VálaszTörlésSzinte szalad benne a kés...
TörlésKöszönöm!
VálaszTörlés(Csak azért, mert a képen annyira tökéletesek a szeletek, hogy ez nekem valami profi szeletelő-technikának tűnt, még úgy is, hogy az alapanyagokból következtetni lehet az állagára. Bár sokszor a puhább, krémesebb dolgokat sokkal nehezebb szépen felszeletelni.
Azért megpróbálkozom vele Karácsonykor, azt hiszem! :-)