"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2023. július 8., szombat

~ SUSHI GOLYÓ LAZACCAL ~

 





















Fülledt, meleg idő van, ilyenkor a legjobb egy hideg és könnyed előétel. Főleg, ha viszed magaddal egy kerti partira. Behűtött citromos sör, hideg Sushi lazaccal és egy szintén deres, Panna Cotta, a legjobb választás ilyenkor. Egyik sem nehéz étel, sőt könnyen emészthető, és nem terheli meg a pocakokat sem ebben a melegben. Zsenilis recept, megint a TikTok-ról. Köszönet érte, szerintem sorozat lesz belőle...


Hozzávalók 10-12 db.-hoz: 1 bögre sushi rizs, 2 db. kovászolni való uborka, 2 vastag szelet friss lazac, 2-2 evőkanál majonéz illetve Sriracha szósz, ízlés szerint só, citrombors, 2 kanál olaj. Továbbá: 1 csésze szezámmag / fehér és fekete /, karikára vágott zöldhagyma szár.


A rizst szitában átöblítjük, lecsepegtetjük majd 1 kanál olajon, forró serpenyőben csikorgósra sütjük, majd felöntjük másfélszeres vízzel. Sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Kihűtjük. A lazacot megmossuk, lepikkelyezzük, majd sózzuk, citromborssal meghintjük. Egy forró serpenyőben 1 kanál olajat hevítünk és a lazac mindkét oldalát lepirítjuk benne.








Mikor átsült a hal, egy tálba teszük, villával szét csipkdjük és kihűtjük. Az uborkát megmossuk, szárazra töröljük, meghámozzuk és nagyon apró kockákra felvágjuk. A uborkát a halhúshoz tesszük, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a majonézt és a Sriracha szószt is.








Veszünk egy fólia darabot, teszünk rá kör alakban egy adag kihűlt rizst, ráteszünk 2 kiskanál lazacos tölteléket, majd a fólia négy csücskét összefogva, többször megtekerve, egy szoros rizslabdát készítünk belőle.








 Így készítjük el a többi gombócot is, majd fóliástól egy órára a hűtőbe tesszük őket dermedni. Míg hűlnek a rizsgolyók, addig a kétféle szezámmagot egy száraz serpenyőben lepirítjuk zsemleszínűre. Kihűtjük. Mikor lehűlt minden, a rizsgolyókat kibontjuk a fóliából és a tetejüket megmártjuk a pirított szezámmagban. Kevés majonézt és Sriracha szószt pici habzsákba töltünk és áthúzzuk velük a rizsgombócok tetejét. Tálaláskor vágott hagymaszárral feldíszítve kínáljuk. Isteni!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése