"A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt."

Gundel Károly

2023. július 30., vasárnap

~ JAPÁN TEJTORTÁCSKA ~

 

























Mostanság ilyen Japán finomságok jönnek velem szemben a világhálón. Történetesen ezt a receptet is a TikTok-on találtam. Imádom ezeket a pár perces videókat. Lényegre törőek, lépésről-lépésre megmutatják a fázisokat, megkönnyítve ezzel a munkánkat. Szóval érdemes figyelemmel követni ezt a csatornát, már a receptek miatt... Nos, ez a sütemény, egyszerűen zseniális. A tészta omlós és roppan, a krémje pedig selymes és finoman édes. Legközelebb dupla adagot sütök. Kedvencemmé vált.



Hozzávalók 6 adaghoz: 100 gr. puha tea vaj, 20 gr. porcukor, 2 db. tojás, 150 gr. liszt, 1 csipet só, 40 gr. cukor, 100 ml. tejszín, 100 ml. tej. 


A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd felütünk egy tojást, felkeverjük és 20 gr.-ot a cukros vajhoz keverünk. A maradékot félre tesszük a töltelékhez. Ez után beleszitáljuk a lisztet, a csipet sót és gyors mozdulatokkal linzertésztát gyúrunk belőle. Fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe 1 órára dermedni. Mikor lehűlt a tészta, elosztjuk 6 darabra, melyekből golyókat formázunk.






Veszünk 6 db. papír kapszlit és a tésztadarabokat kinyújtjuk tenyérnyi körökké, majd a beletesszük a formákba. Szépen beledolgozzuk a tésztát, hogy peremük legyen kb. 2 ujjnyi magasan. A töltelékhez egy tálba ütjük a tojást, hozzáöntjük a megmaradt tojást, a cukrot és habverővel felhabosítjuk. Ez után mehet bele a tej és a tejszín is. Alaposan kikeverjük, majd kiadagoljuk a tejes folyadékot az előkészített tészta csészékbe.





Előmelegített sütőben, 200 C°-fokon, 25-30 perc alatt világosra megsütjük a tejtortácskákat. Sütés után teljesen kihűtjük őket, majd csak utána borítjuk ki a formákból. Porcukorral meghinve tálaljuk.







 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése